"Onderzoekers, bedrijven en innovators over de hele wereld zetten technologie in om de effecten van de wereldwijde gezondheidscrisis te verzachten. Van toepassingen die gegevens verzamelen om de verspreiding van het virus te volgen tot 3D-geprinte ventilatoren voor ziekenhuizen: dit zijn enkele van de verschillende technologische projecten die in opkomst zijn in de strijd tegen coronavirus."

Het uitbreken van het nieuwe coronavirus heeft geleid tot een gezondheidscrisis die op zijn beurt een ongekende inzet van middelen heeft losgelaten. De wetenschappelijke en technologische gemeenschappen hebben hun volle gewicht gegeven aan het vinden van oplossingen die de impact van de pandemie helpen verminderen terwijl deze wereldwijd uitbreidt.

De afgelopen weken zijn er tal van initiatieven op het gebied van het delen van bronnen en kennis naar voren gekomen, initiatieven zoals open source-gegevens en ontwerp die kunnen helpen bij het aanpakken van enkele van de uitdagingen die de snelle verspreiding van het virus met zich meebrengt. Technologie wordt gebruikt om de progressie van de ziekte die het veroorzaakt te meten (COVID-19), om ervoor te zorgen dat gezondheidscentra toegang hebben tot de benodigdheden die ze dringend nodig hebben, en zelfs om een ​​aantal van de moeilijkere bijwerkingen van sociale distantiëring te verlichten.

In dit artikel worden enkele van de innovatieve ideeën die de crisis helpen bestrijden besproken:

https://www.bbva.com/en/technology-against-coronavirus/