In de productie hallen van Kersten Europe worden diverse, en vaak ook innovatieve, metaal bewerkingen uitgevoerd ten behoeve van projecten in de infrastructuur, transport, industrie en offshore. Hierbij kan gedacht worden aan offshore paalfunderingen voor windmolens, onderdelen voor offshore lifting tools en chassis en carrosserie onderdelen voor TGV treinen.

Naast de constructie-en proces technische producten, levert Kersten ook bijdragen aan architectonische projecten in binnen-en buitenland. Producten uit de fabrieken van Kersten zijn o.a. verwerkt in het Haagse Startstation E-lijn (HSE) en in ’s werelds hoogste wolkenkrabber de Burj Khalifa (828m.) in Dubai.

Kersten Europe is specialist in onder andere het buigen van platen en profielen van staal, rvs en aluminium. Naast de geavanceerde buigtechnologie bieden ze ook diverse aanvullende services en bewerkingen, zoals engineering, prototyping, snijden, laswerk, boren, frezen en warmte- en oppervlaktebehandelingen. Het familiebedrijf, dat oorspronkelijk begonnen is als scheepsreparatie werkplaatsje in het ruim van een rivierboot in de haven van Wanssum, omstreeks 1961, is uitgegroeid tot een innovatief metaalbewerkingsbedrijf met totaal 200 werknemers en vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen en de Verenigde Arabische Emiraten. Kersten Europe levert gebogen profielen en platen en zelfs complete constructies van staal, RVS en aluminium aan diverse markten waaronder de architectuur, offshore, olie en gas, renewable energy, medische apparatuur, machinebouw en proces industrie.

De presentatie en excursie zullen onder supervisie van Hans Besseling (Managing director van de Kersten Group)  en Mike Minten (managing Director van Kersten BV) plaatsvinden.

Programma:
13.45u: Ontvangst met koffie en vlaai in excursie gebouw;
14.15u: Opening en bedrijfspresentatie
15.00u: Rondgang door productie hallen
16.30u: Vragenronde
17.00u: Sluiting excursie.
 

Ontvangstadres en plaats: Poort bij productie hallen aan de Stayerhofweg 6  in Wanssum
Er is voldoende parkeergelegenheid op het bedrijfsterrein van Kersten.


Voor meer informatie:Kersten Group


Met vriendelijke groet,
Piet Barten, 06-39785291