Damen Ship Repair Amsterdam is een onderdeel van de Damen Groep en heeft een jaarlijkse turnover van Euro 500 miljoen. met circa 1500 projecten. De totale  jaarlijkse omzet van de International Damen Groep is 2 Miljard. In één generatie is de Groep gegroeid van 5 naar 9000 man

Tjeerd Schulting, begonnen in 1998 als stagiair, is nu Managing Director van Damen Ship Repair. Hij gaf in zijn presentatie een overzicht van het ontstaan in 1915 tot de  huidige scheepswerf. Een aaneenschakeling van fusies, faillissementen en overnames (NSM; NDM; NDSM; Verolme; INCA groep). In 2013 neemt Damen het bedrijf over. Er werken 110 mensen in vaste dienst met veelal 200  krachten van vaste toeleveranciers.

Naast reparatie en onderhoud komen momenteel het zuiveren van Ballast water en Luchtuitstoot, Scrubbers, Pijpenleggers en nieuwbouw opdrachten voor.

Er bestaan plannen om de kleine dokken te overkappen en mogelijk jachtenbouw.

Na de presentatie was er een rondleiding in de bedrijfshallen en over de werf.

De veerboot Princess Seaways van IJmuiden naar New Castle v.v. lag in het grote dok voor onderhoud en kleine reparaties. Indrukwekkend om onder dit schip te kunnen lopen.

De excursie was op de dag dat KIVI Noord-Holland 40 jaar bestaat. Er waren 70 !!! deelnemers.

Programma

 -  uur Ontvangst met koffie/thee
 -  uur Presentatie door managing director Tjeerd Schulting, gevolgd door rondleiding over werf en droogdok
 -  uur Afsluiting en einde bezoek