Het bestuur van de Groningse Ingenieursvereniging nodigt de leden van KIVI Regio Noord uit voor een lezing over Perfusie op dinsdag 22 september 2020 in de grote zaal van het Gorechthuis, Hortuslaan1, 9751 BE te Haren door de heren:

Prof. dr. Henri G.D. Leuvenink, Hoogleraar Transplantatiechirurgie afd. Chirurgie, UMCG, 

Dr. ir. Arjan van der Plaats, Chief Technology Officer Organ Assist

De heren zullen een duo presentatie geven waarbij Arjan het grootste deel zal verzorgen om vooral de technologie over het voetlicht te brengen. Waar het over gaat Donororganen worden gekoeld en op ijs bewaard voordat ze worden getransplanteerd. Zonder bloedsomloop verslechtert de kwaliteit van het orgaan snel en kan het vaak niet meer worden gebruikt. Het perfusiesysteem van Organ Assist houdt organen op peil door lichaamsfuncties na te bootsen door een bloedachtige vloeistof, voorzien van zuurstof door het orgaan te pompen.

Perfusie is een medische term voor vochttoediening. Het perfusiesysteem van Organ Assist is de enige die met deze vloeistof kan werken. In de operatiekamer waar het UMCG orgaantransplantaties doet, wordt gebruik gemaakt van de verschillende apparaten van Organ Assist.

Meer informatie kunt u in dit artikel lezen en/of op de website van Organ Assist.

PROGRAMMA (indicatief):

19:40 uur  Inloop/ontvangst met koffie/thee;

20:00 uur  Start lezing,

20.45 uur  Pauze, koffie/thee, vervolg lezing;

21:45 uur  Einde lezing, vragen

De lezing is ook toegankelijk voor leden van de Groningse Chemische Kring (GCK) en KIVI Regio Noord. Van hen wordt een bijdrage gevraagd van € 5, -- pp. ter plekke te voldoen aan de penningmeester. Andere verteringen dan koffie of thee zijn voor eigen rekening.

CORONA PERIKELEN

Deze lezing was eerder aangekondigd om op 9 april gehouden te worden. Door de corona crisis is dat toen uitgesteld. De lezing zal nu gehouden worden op 22 september in de grote zaal van het Gorechthuis. In die zaal is voldoende ruimte om met het gebruikelijke aantal deelnemers de 1,5 m afstand in acht te kunnen nemen.

Graag de volgende punten in acht nemen:

• U wordt verzocht geen stoelen te verschuiven.

• Er is mogelijkheid om de handen te ontsmetten.

• Niet komen als u klachten hebt die genoemd worden door het RIVM.

• Eventuele aanwijzingen door de aangestelde corona verantwoordelijke opvolgen.

• Wilt u zelf uw kopje koffie of thee bij het buffet afhalen?

Opgave bij de secretaris van GIV, ook voor KIVI en GCK leden. Als u de lezing wilt bijwonen kunt u dat kenbaar maken door de secretaris een e-mail te sturen: twester@ziggo.nl.