Op donderdag 22 juni vindt voor de derde keer het TransFuture Festival plaats bij EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe. Het TransFuture Festival is gratis toegankelijk voor een ieder die geïnteresseerd is in de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzame energie.

Tijdens het festival tonen partners als de Gemeente Groningen, Energy Academy Europe, BuildinG en de Hanzehogeschool Groningen welke duurzame (technologische) vernieuwingen in Noord-Nederland worden ontwikkeld. Enkele onderdelen uit het programma zijn:

  • Opening Huis van Morgen
    Een plek waar bewoners kunnen kennismaken met hulpmiddelen waardoor ze langer thuis kunnen blijven wonen. Bedrijven, onderzoekers en studenten werken er aan nieuwe innovatieve oplossingen.
  • Eindsymposium energietransitie-versnellers
    Derde- en vierdejaars studenten die het afgelopen half jaar hebben gewerkt aan energietransitie-projecten, presenteren hun resultaten. Ze ontwierpen onder andere oplossingen voor duurzame mobiliteit, duurzaam bouwen, smart energy systemen en Duurzaam Ameland.
  • Energiedebat: De toekomst van het Energieakkoord
    Volgens experts doet Nederland te weinig om aan het Klimaat Akkoord van Parijs te voldoen. Ook al is er een Nederlands Energieakkoord. Welke maatregelen zou Nederland moeten nemen om wel aan het Parijs Akkoord te voldoen?
  • Duurzaam 2035
    De Gemeente Groningen maakt de stand van Energieneutraal 2035 op. In dit programma werkt de gemeente met een groot aantal partners aan energie vraagstukken voor burgers, duurzame mobiliteit, warmte uit de bodem en milieuvriendelijk bouwen. Tijdens het festival worden resultaten gepresenteerd en nieuwe partners voorgesteld.
  • GroenGas BBQ
    Naast het inhoudelijke programma is het TransFuture Festival een echt festival, met goed eten, drinken en muziek. Vast onderdeel van het festival is de GroenGas BBQ, vanzelfsprekend op duurzaam opgewekte energie, evenals alle energie die op het festival wordt gebruikt.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website of Facebook.

TransFuture Festival 2017

  • Donderdag 22 juni 2017
  • 12.00 – 20.00 uur
  • Energieproeftuin EnTranCe, Zernike Campus, Zernikelaan 17, Groningen

Finale Energy Challenges

Op vrijdag 23 juni vindt in het kader van het TransFuture Festival de finale plaats van Energy Challenges. Jongeren van het basis- en voortgezet onderwijs presenteren ideeën om campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en in hun omgeving.