Omschrijving

Het bekende Duitse Fraunhofer Instituut, de Universiteit Twente en Saxion Hogescholen hebben recent als partners op de UT het Fraunhofer Project Center opgericht. Dit is de eerste vestiging van Fraunhofer in Nederland. Het Fraunhofer Project Center zal zich vooral gaan richten op innovaties betreffende design en productie van complexe high-tech systemen.

Na een korte ALV zal prof. Fred van Houten toelichten wat de aanleiding is geweest voor het Fraunhofer Project Center, waarom Fraunhofer, de UT en Saxion daar als partners in deelnemen, op welke wijze er zal worden samengewerkt met bedrijven in de regio en hoe de economie in Oost Nederland daar baat bij zal hebben.

Het Fraunhofer Project Center zal bijdragen aan het versterken van de positie van Twente als technologische topregio en als kennishub tussen Duitsland en Nederland op het gebied van Smart Industrie en het ontwikkelen van high-tech systemen. Dit biedt kansen voor bedrijven die adequaat willen inspelen op diverse complexe maatschappelijke en technologische veranderingen.

Locatie

Drienerburght, Universiteit Twente

Organisator

Regio Oost

Naam en contactgegevens voor informatie

Tonny Grimberg

t.grimberg@grimprove.nl

Fraunhofer

Inschrijven voor leden

Inschrijven

Inschrijven voor niet leden

Uw gegevens
* verplicht