Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met 80.000 medewerkers in ruim 68 landen, waarvan 22.000 werkzaam in R&D. Thales is daarmee één van Europa’s grootste elektronicabedrijven en heeft wereldwijd een uitermate sterke positie. Thales Nederland is actief in de sectoren Defence, Security en Transportion Systems en met bijna 2200 medewerkers de topaanbieder van high-tech banen. Bij Thales draait het om het leveren van oplossingen op het gebied van Safety en Security.

De Nederlandse vestiging in Hengelo was voorheen bekend als Hollandse Signaalapparaten BV. Hollandse Signaal Apparaten (HSA) werd in 1922 opgericht als NV Hazemeyers fabriek van signaalapparaten. In 1956 kocht Philips het grootste deel van de aandelen op van de Nederlandse overheid. In 1990 werd HSA door het Franse Thomson-CSF overgenomen van Philips. In december 2000 werd de naam wereldwijd veranderd in Thales. Door Thales in Hengelo worden onder andere de radar systemen en het command en control systeem Tacticos voor marineschepen ontwikkeld.

Na ontvangst met koffie en thee volgt er een presentatie toegespitst op één van de specialistische werkdomeinen van Thales. Hierna volgt er een rondleiding door de assemblagehal en de Thales Experience. Afsluiting met een hapje en drankje.

Let op: Het is verplicht om een legitimatiebewijs bij je te hebben, dit moet getoond worden bij de receptie.

Aanmelding via de website tot uiterlijk 11 november.