Thales Nederland is onderdeel van de Thales Group met 80.000 medewerkers in ruim 68 landen, waarvan 22.000 werkzaam in R&D. Thales is daarmee één van Europa’s grootste elektronicabedrijven en heeft wereldwijd een uitermate sterke positie. Thales Nederland is actief in de sectoren Defence, Security en Transportion Systems en met bijna 2200 medewerkers de topaanbieder van high-tech banen. Bij Thales draait het om het leveren van oplossingen op het gebied van Safety en Security.

De Nederlandse vestiging in Hengelo was voorheen bekend als Hollandse Signaalapparaten BV. Hollandse Signaal Apparaten (HSA) werd in 1922 opgericht als NV Hazemeyers fabriek van signaalapparaten. In 1956 kocht Philips het grootste deel van de aandelen op van de Nederlandse overheid. In 1990 werd HSA door het Franse Thomson-CSF overgenomen van Philips. In december 2000 werd de naam wereldwijd veranderd in Thales. Door Thales in Hengelo worden onder andere de radar systemen en het command en control systeem Tacticos voor marineschepen ontwikkeld.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.30 uur: Welkom en ontvangst met koffie en thee

14.40 uur: Introductie Thales

15.00 uur: Presentatie ‘Digitale Transformatie’ door Mike Balm

15.35 uur: Pauze met frisdrank

15.45 uur: Presentatie ‘SMART-L MM radar' door Matthijs Geutjes

16.20 uur: rondleiding in 3 groepen

  • Demo Tacticos door Erik Slotboom
  • Hal W door Hugo Anbeek
  • ECC door Harry Vorderman en Ellen van Berkel

17.50 uur: afsluiting met een drankje

Let op: Het is verplicht om een geldig legitimatiebewijs bij je te hebben, dit moet getoond worden bij de receptie. Het is niet toegestaan om tijdens de rondleiding foto’s en filmpjes te maken.

Aanmelding via de website tot uiterlijk 1 oktober.