Kijk mee over de schouder van wetenschappers van vroeger en nu. Paul Voogt (Directeur) laat aan de hand van de tentoonstellingen de collectie zien en hoe het museum op een interactieve manier bezoeker laat kennismaken met wetenschap. Hij vertelt meer over de ambities van het museum om een heus onderzoeksmuseum te worden. Het Universiteitsmuseum maakt wetenschap inzichtelijk voor een groot publiek. In dit interactieve museum gaan bezoekers samen op onderzoek uit en ontdekken ze de wetenschapper in zichzelf.

Kijk mee over de schouder van wetenschappers van vroeger en nu.

Bezoekers worden uitgenodigd om mee te kijken over de schouder van wetenschappers van vroeger en nu. Er is veel te zien en te doen in het museum. Opgezette dieren en skeletten, organen op sterk water en een echte deeltjesversneller, worden afgewisseld met actuele wetenschap. Achter het museum ligt de voormalige botanische tuin de Oude Hortus, dit is een verrassende groene plek midden in de stad. Je vindt er exotische bomen en planten, zoals de 280 jaar ouder Gingko biloba.

Tijdens ons bezoek maken we kennis met het museum en de toekomstplannen. Aan de hand van de tentoonstellingen laat Paul Voogt, Directeur van het museum, u de collectie zien en hoe het museum op een interactieve manier bezoeker laat kennismaken met wetenschap. Ook vertelt hij meer over de ambities van het museum om een heus onderzoeksmuseum te worden. Zie ook www.universiteitsmuseum.nl.

Zo staan er ingrijpende verbouwingsplannen op het programma. Paul Voogt vertelt ons er vandaag alles over.

Spreker: Paul Voogt, Directeur Universiteitsmuseum Utrecht

Programma

 -  uur Ontvangst met koffie/thee
 -  uur Presentatie
 -  uur Netwerkborrel