Bekijk de presentatie »

The Green House, een circulair restaurant waar chefs de lekkerste gerechten bereiden van ingrediënten uit eigen urban farm en uit de regio. Waar je de hele dag geniet van eten en drinken in een gastvrije, comfortabele omgeving. Een green hub waar je elkaar ontmoet en waar je events kunt organiseren. Waar je geïnspireerd raakt door verhalen en ontmoetingen over hoe het anders, duurzamer, kan. Over een circulaire wereld waarin afval niet bestaat.

The Green House restaurant is een horeca paviljoen aan de Croeselaan in Utrecht welke circulair en volledig remontabel ontworpen is, met een circulair horeca concept. Over 15 jaar wordt het gebouw verplaatst en krijgt de locatie een nieuwe bestemming. Rogier Joosten (The Green House, projectontwikkelaar) zal een presentatie geven over deze innovatie aanpak, met het motto Right to Copy. Hij was de kwartiermaker en ontwikkelmanager van het project namens de initiatiefnemers (Zie onder).

Een belangrijke drager van het circulaire ontwerpen was de architect, Cepezed. Zij inspireerde Albron om het hele ontwikkelproces echt anders in te steken. Ronald Schleurholts, architect bij Cepezed zal het 2e deel van de lezing verzorgen. De visie was: circulaire bouwen is haalbaar en schaalbaar. Binnen bestaande business cases zijn al enorme stappen haalbaar gebleken. Leiderschap vanuit ieders rol in het bouwproces was hierin de succesfactor. De film over de making off illustreert de samenwerking: https://vimeo.com/270481703.

De strategie, een combinatie van het sterke eco-netwerk, de juiste samenwerking, en de goede innovatie circulaire business cases, leidde tot dit succes. Integraal, denkend vanuit ontwerpen, financieren, bouwen, exploiteren en demonteren vanuit gemeenschappelijke kernwaarden en in goede transparante samenwerking.

In alle fases van de ontwikkeling is consequent gezocht naar hoe circulariteit (en energie zuinigheid)  het beste kon worden bereikt. Elk detail van het gebouw en de exploitatie kent zijn eigen circulaire verhaal, zoals deze ook zijn opgenomen in de infografic https://www.thegreenhouserestaurant.nl/infographic/.

Een inspiratie sessie, waarin praktische handvaten worden gegeven, voor de professionals in het bouwproces (opdrachtgevers, ontwikkelaars, ontwerpers, exploitanten, bouwers en leveranciers) die impact willen en/of moeten maken op de invulling duurzame ambities, en zoeken naar methodes om dit te bereiken. 
The Green House is een initiatief van Strukton en Ballast Nedam als ontwikkelaar, gebouweigenaar, energieleverancier en onderhoudspartij en Albron als horeca conceptontwikkelaar en exploitant.

Meer informatie over het programma via Jaap Vogelaar (utrecht@kivi.nl).

Programma

 -  uur Inloop met broodjes
 -  uur ALV van de afdeling: Regio Utrecht
 -  uur Lezing door The Green House
 -  uur Lezing door Cepezed
 -  uur Netwerk met borrel in The Green House