Het zilvermuseum

Het Zilvermuseum ligt in het historische binnenstad van Schoonhoven. De collectie is fraai uitgestald. Het museum is echt een aanrader, mooie locatie. Een zilversmid is aanwezig die je van alles kan uitleggen. Het is een klein maar leuk museum. Het museum laat een mooie collectie zien uit het heden en het verleden. Het museum is volledig rolstoel toegankelijk.
 
Locatie bevindt zich op loopafstand van diverse parkeerplaatsen bij onder andere de Spar en Albert Heijn.
Schoonhoven is met Openbaar Vervoer te bereiken.

De stadswandeling

Na het museum gaat u met een groep van 20 en een gids de zilverstad Schoonhoven bekijken. Schoonhoven is een stad en voormalige gemeente in de gemeente Krimpenerwaard in Zuid Holland. Schoonhoven is een vestingstad. Bijna 350 jaar geleden was de oude Hollandse Waterlinie onze redding in de oorlog tegen Watergeuzen, Spanjaarden en Fransen. Door polders onder water te zetten, konden vijandelijke legers worden gestopt. Schoonhoven was de ruggengraat van de Nederlandse defensie. Zo zijn er naast de veerpoort verdedigingswallen, vestingmuren en oude kanonnen te bewonderen. Maar ook een oude keersluis met een witte ophaalbrug. Kortom een en al historie waar u door de gids het een en ander over te horen krijgt.

Opmerkingen

  • De KIVI regio Utrecht zou het fijn vinden indien u in bezit bent van een museumjaarkaart dat u die meeneemt en laat zien bij binnenkomst. Dit geeft u geen korting op de bijeenkomst maar bespaart de regio Utrecht op haar uitgave.
  • Op de nieuwjaarsreceptie is buitenlands likeur(en), wiskey en wisky ed uitgesloten.

Bron beeldmateriaal: Anne Hamers fotografie

Programma

 -  uur Ontvangst met koffie/thee in de Zilverlounge
 -  uur Rondleiding door het museum met een gids en op eigen houtje nog het eea bekijken
 -  uur Stadswandeling door Schoonhoven
 -  uur Nieuwjaarsborrel met speech van Voorzitter G. Looij en toost op 2020 met de rest van het bestuur.