Oude Hollandse Waterlinie
Bijeenkomst
18 januari 2020
13:15 uur - 17:00 uur

Nieuwjaarsbijeenkomst Schoonhoven

De nieuwjaarsbijeenkomst bestaat uit een museumbezoek, een stadswandeling en een nieuwjaarsreceptie. Waar u zich eventueel afzonderlijk voor kan opgeven.

UTR Zilvermuseum Schoonhoven,  Utrecht
Voor elkaar Van Egmond Groep
Bedrijfsbezoek
10 december 2019
14:30 uur - 17:30 uur

Hoe anticipeert Van Egmond Groep op vragen, die bij de klant leven?

Op 10 december 2019 heeft de ingenieursvereniging KIVI een bezoek gebracht aan Van Egmond Groep in Doetinchem. Van Egmond Groep bestaat uit een drietal bedrijven, namelijk Elektrogroothandel, Industriële Automatisering en Kenniscentrum en is gericht op het leveren van goederen en diensten op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. Een noemenswaardige ontwikkeling binnen Van Egmond Groep is dat zij midden dit jaar Elauma Waagmeester heeft overgenomen. Elauma Waagmeester is een gespecialiseerde elektrotechnische groothandel voor de industrie, machine- en panelenbouw. Deze overname betekent dat Van Egmond Groep haar positie in de industriële markt in West-Nederland aanzienlijk versterkt. Naast de bestaande vestigingen in Doetinchem, Weert, Veghel en Barendrecht heeft Van Egmond Groep nu ook vestigingen in Den Haag, Zaandam en Rhoon. De activiteiten van Van Egmond Groep gaan verder dan het leveren producten en diensten op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering en het delen van kennis. Zo houdt Van Egmond Groep de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten en anticipeert hierop door innovatieve tools te ontwikkelen en nuttige trainingen te organiseren binnen diverse sectoren en industrieën. Op 10 december heeft Van Egmond Groep ons ontvangen in Doetinchem met een programma, welke een prima indruk gaf, wat een Elektrotechnische groothandel kan betekenen en wat zij allemaal doen in de paneelbouw.

EL Gelderland
Rg 2016 DDz 6-lr - p tim.jpg
energie, spoor
21 november 2019
15:30 uur - 18:45 uur

Hoe stroomt de energie bij het spoor

Welke initiatieven er zijn om energie te besparen en hoe doen ProRail en NS dat duurzaam? En hoe werkt het tractie energievoorzieningssysteem, hoe energie wordt afgenomen. ProRail en NS leggen het uit.

UTR ProRail - De Inktpot,  Utrecht
Sicco-Maathuis - Guus Looij.jpg
Lezing
30 oktober 2019
18:00 uur - 23:59 uur

Hoe technologie onze economie en cultuur gaat veranderen

Wat zijn de trends in de waarde verschuiving door technologie? En wat is de impact daarvan op de mensheid? Sicco Maathuis neemt ons mee.

UTR Utrecht
Radiotechniek
23 oktober 2019
19:30 uur - 22:00 uur

Radio Holland, Telecom op zee, toen, nu en straks.

KIVI afdeling telecommunicatie had u uitgenodigd voor een seminar met bezoek aan Radio-Holland, Droogdokweg 71, 3089 JN Rotterdam op woensdag 23 oktober 2019. De sprekers hebben het verleden, heden, ontwikkeling en toekomst van Radio-Holland uit eengezet.

TC Zuid-Holland
NEN
15 oktober 2019
19:00 uur - 21:30 uur

Informatiesessie Herziene NEN 9140 Veilig werken aan elektrische voertuigen

De NEN 9140 Veilig werken aan elektrische voertuigen is herzien en aangepast om de veilig te kunnen werken aan elektrische voertuigen. Maar wie is nu echt op de hoogte van de nieuwe wettelijke eisen? Wie leest de NEN-normen? En nog belangrijker: wie past ze toe? De herziening van NEN 9140 geeft hier antwoord op, ondersteund door de overzichten, flowcharts en een stappenplan.

EL Utrecht
CAF-tram-Uithoflijn.jpg
Uithoflijn
19 juni 2019
15:00 uur - 19:00 uur

De Uithoflijn

Smaak- en Spraakmakend: Een uitdagend project binnenkort in bedrijf.

UTR Kantoor van de Projectorganisatie De Uithoflijn,  Utrecht
Ledenraad
17 april 2019
18:00 uur - 21:00 uur

Discussiebijeenkomst ledenraad 17 april 2019

Tijdens deze "informele" bijeenkomst bespreken we de financiële situatie van de vereniging en het voorstel voor wijziging van de bestuurstructuur. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle leden van de vereniging.

DV KIVI,  Zuid-Holland
Gemasolar CSP in Spanje
Energietransitie
9 maart 2019
14:45 uur - 17:30 uur

Energietransitie in de woestijn, een visie die realiteit is.

De laatste stand van zaken voor wat betreft de realisatie van energiecentrales met het principe van Concentrated Solar Power (CSP) en de heer Paul van Son over zijn nieuwste boek 'Energiewende in der Wüste, die Vision ist bereits Realität', waarin ook het 'Dii verhaal' aan bod komt.

EL Zuid-Holland