Graag nodigen wij u uit op 17 April voor een bezoek aan Frans Vervaet in Biervliet.

Dit familiebedrijf ontwikkelde al in 1974 de eerste zelfrijdende een-fase bunkerrooier voor suikerbieten en introduceerde in 1990 de eerste zelfrijdende Hydro Trike voor de emissiearme injectie van drijfmest.

Nadat Vervaet in Nederland het markleiderschap had verkregen besloten men door te groeien op exportmarkten zoals Engeland, België, Frankrijk, Zweden en Denemarken. Vandaag de dag ontwikkelt en produceert Vervaet met ruim zijn 180 medewerkers geavanceerde hightech zelfrijders voor het oogsten van suikerbieten, chicorei, voederbieten en knolselderij en voor de toediening van onder meer drijfmest, vaste mest, kippenmest, compost, digestaat, vinasse en kalk.

Vandaag de dag is de derde generatie in het bedrijf en beslaat het fabrieksterrein 50.000 m2.  Door de voortdurende aanpassing van de milieunormen en het streven naar verbetering van efficiëntie in de landbouw, staan ontwikkelingen niet stil.  Vervaet besteedt bijna 10% van de omzet aan onderzoek en ontwikkeling (R&D) en produceert jaarlijks tussen de 75 en 100 nieuwe zelfrijders.

Q Serie bietenrooier, Bunkerinhoud 21 ton, Lostijd 60 sec

Tijdens ons bezoek zal een toelichting worden gegeven over de ontstaansgeschiedenis, de techniek en de uitdagingen bij ontwikkeling en productie.

Meer informatie kunt u vinden op www.vervaet.nl

Programma

 -  uur Ontvangst met koffie
 -  uur Introductie Vervaet
 -  uur Hydro Trike / Q Serie techniek, Uitdagingen van voortdurende innovatie
 -  uur Rondleiding
 -  uur Rondvraag
 -  uur Afsluiting