Omschrijving

De golfswing is een complexe beweging die er eenvoudig uitziet als deze goed wordt uitgevoerd. Het vergt echter veel trainingsarbeid en coaching om de golfswing onder de knie te krijgen. De golfsport lijkt hierbij voorop te lopen in hulpmiddelen om de beweging te analyseren. Zijn deze hulpmiddelen ook daadwerkelijk effectief?

Presentatie 1 - dr. Wim van Lier
Wim doceerde van 1985 tot 2016 bewegingswetenschappen aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 1996 doceert hij biomechanica en bewegingsanalyse aan de opleidingen tot PGA-Golfprofessional A- en B. Voor de Nederlandse Golf Federatie was hij fysieke coach voor de nationale selecties en ontwikkelde hij speciaal voor golf een warming up programma voor junioren en senioren. In 2011 promoveerde hij aan de fac. Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit te Amsterdam op het proefschrift: “Visual Perception And Action in Golf Putting”.

In de presentatie zal Wim een inleiding geven in de bewegingsanalyse van de golfswing, daarnaast zal hij vertellen over (leer-)psychologische aspecten zoals focus in relatie tot bewust en onbewust sturen van een actie en ingaan op expliciet en impliciet leren.

Presentatie 2 - ing. Joost de Heus
Joost is recent als bewegingstechnoloog afgestudeerd (Haagse Hogeschool) op het ontwikkelen van een direct feedback meetsysteem met behulp van versnellingsopnemers, waarmee het oplijnen van de golfswing gemeten en getraind kan worden. Samen met zijn broer Bas en golfprofessional Roel Verdonschot (Noordwijkse Golfclub, GolfTON) ontwikkelt Joost het product onder de startup ‘A-lign’ verder en willen graag de verdere toepassing samen met de toehoorders van de bijeenkomst onderzoeken.

Gastlocatie - Golfbaan Het Rijk van Nunspeet
De gastlocatie voor deze bijeenkomst is “Golfbaan Het Rijk van Nunspeet”. Deze mooie bosbaan is gelegen op de Veluwe en bestaat uit 27 holes. Als onderdeel van het programma zal een netwerkborrel worden gehouden, waarbij tegelijkertijd materiaal beschikbaar worden gesteld om de techniek van de golfswing te verbeteren op de driving range.

Locatie

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

Plesmanlaan 30, 8072 PT Nunspeet

Organisator

Sports Engineering

Naam en contactgegevens voor informatie

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u mailen naar Joris Beudel (jcbeudel@gmail.com).

jcbeudel@gmail.com

De uiterste inschrijfdatum is 27-09-2017

Inschrijven

U kunt zich niet meer inschrijven, de uiterste inschrijvingsdatum was: 27-09-2017