De KIVI Afdeling voor Telecommunicatie heeft u uitgenodigd voor de lezingenavond op 26-11-2020 met als thema:

Nieuwe perspectieven voor Smart Mobility /

Kansen verzilveren met Smart Mobility

Hoe zorg je als wegbeheerder voor een toekomstbestendigde infrastructuur?

Kan gebruik van data bijdragen aan efficiënter verkeersmanagement en wegbeheer en tevens de veiligheid verbeteren? Wat is er voor nodig om nieuwe generaties vaar- en voertuigen op een veilige manier te introduceren op het (vaar)wegennet?

En hoe kunnen we de reiziger helpen om goed geïnformeerd op weg te gaan en -wanneer de auto door stremmingen even geen goede optie is- gebruik te laten maken van een andere mobiliteitsvorm?

Onze mobiliteitssystemen zijn in toenemende mate aan het digitaliseren.

Dat biedt kansen voor zowel de wegbeheerder, verkeersmanager als de reiziger.

Zo kunnen slimme verkeerslichten bijdragen aan een betere doorstroming en de inzet van nieuwe databronnen helpen om de kwaliteit van het wegdek te monitoren of in real time te weten waar en waarom een file ontstaat.

Dick Ottevanger, programmamanager Smart Mobility bij Rijkswaterstaat, zet in deze door KIVI verzorgde thema-avond uiteen hoe Rijkswaterstaat samen met de markt en andere wegbeheerders werk maakt van Smart Mobility.

Koers zetten in een complexe omgeving!

In het  Onderzoek wegbeleving: smart mobility vergroot mobiliteitsgeluk blijkt dat ondanks de files en onnodige hinder daargelaten de meeste weggebruikers zeer tevreden zijn over de Nederlandse wegen.

Dat blijkt uit het tweejaarlijkse wegbelevingsonderzoek dat Platform WOW uitvoerde onder 11.000 Nederlandse weggebruikers. Ook smart mobility draagt bij aan het ‘mobiliteitsgeluk’.

Hoe benut Rijkswaterstaat het onderzoek om weggebruikers nog gelukkiger te maken? Bekijk zijn voordracht  Presentatie Smart Mobility basispresentatie op 26-11-2020

 

Harmen Dorsser van het Havenbedrijf Rotterdam kwam met de mobile oplossingen binnen het Havenbedrijf Rotterdam vanuit het project (nautisch) "Verkeer van de Toekomst".

Van nature ben ik nieuwsgierig, oriënteer ik me breed en laat ik me inspireren door mijn omgeving. Met behulp van nieuwe concepten en strategieën weet ik helderheid te creëren in complexe situaties en als ware entrepreneur benut ik de kansen van start-ups en grote corporate partners voor het verbeteren van het havenmeesterproces. 

Ik zet met de havenmeester koers naar de verkeersafhandeling in de toekomst het mogelijk maken van autonome scheepvaart. In de presentatie neem ik u mee in de ontwikkelingen in de scheepvaart en de toepassingen daarvan voor smart shipping en smart logistics, Importbewegingen realtime volgen met Cargo Tracker is een voorbeeld van de smart ontwikkelingen.

Een logistiek voorbeeld is de smart app, welke door Damen Shipyards is ontwikkeld en er 90 schepen mee heeft uitgerust.

Harmen laat het toekomst perspectief van vele toepassingen van Smart Mobility zien met zijn presentatie:

"Zijn we klaar voor Smart Mobility?"

Deze vindt u ook onder de tab "Documenten".