Nedap kondigt vandaag de wereldwijde lancering van de nieuwe iSense Lumen-serie aan. Het is de meest recente aanvulling op het succesvolle iSense-hardwareplatform van Nedap voor de beveiliging en tracering van artikelen in winkels. In de eerste helft van 2017 brengt Nedap drie iSense Lumen-antennes op de markt, te beginnen met de Lumen iL45. Deze antenne biedt nieuwe functionaliteiten voor gebruikersfeedback en kan op meerdere locaties in een winkel worden ingezet. Daardoor zijn producten altijd optimaal beschikbaar.

Intuïtieve gebruikersfeedback met licht en geluid

De iSense Lumen-antenneserie is ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren door middel van geavanceerde licht- en geluidopties.

Via de lampjes in verschillende kleuren en de hoogwaardige luidsprekers wordt het winkelpersoneel met licht- en geluidssignalen op de hoogte gebracht van de oorzaak en ernst van specifieke gebeurtenissen.

Hilbert Dijkstra, productmanager bij Nedap Retail: “iSense Lumen is een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van specialistische oplossingen voor artikelbeveiliging en -tracering.

Het is het resultaat van de geweldige feedback die we hebben gekregen nadat we in 2014 iSense op de markt brachten.

Met iSense hebben we op een hele nieuwe manier gekeken naar elektronische artikelbeveiliging. Het systeem herkent afzonderlijke artikelen, detecteert de beweging van een artikel en geeft direct feedback aan het winkelpersoneel.”

Intelligente 3-in-1 RFID-antenne

De Lumen iL45-antenne kan op drie belangrijke locaties in de winkel worden geplaatst om de beweging van artikelen te traceren.

Zo ziet het systeem bij de ingang welke artikelen de winkel verlaten en wordt een alarm geactiveerd bij artikelen die niet zijn betaald.

Dit zorgt er onder meer voor dat retailers minder geld verliezen door diefstal.

De antenne kan ook tussen het magazijn en de winkelvloer worden geplaatst om de beweging van artikelen te traceren, maar ook achter in de winkel om nieuwe leveringen te volgen.

Rob Schuurman, Managing Director bij Nedap Retail: “De beschikbaarheid van producten is voor retailers cruciaal."

Met iSense Lumen hebben zij hun voorraad altijd op orde. Het hardwareplatform maakt gebruik van IP-adressen en open protocollen. Zo kan informatie tussen verschillende systemen eenvoudig worden uitgewisseld en ook kunnen die systemen makkelijk worden geïntegreerd.”

Nedap met Huawei in slim parkeerbeheer

Daarnaast gaan Nedap en Huawei samen een slim parkeermanagementsysteem ontwikkelen op basis van de draadloze Narrowband IOT-technologie (NB-IOT).

De twee hebben een intentieverklaring ondertekend om te onderzoeken welke toepassingen er zijn en hoe ze die wereldwijd kunnen uitrollen.

Als onderdeel hiervan integreert het Groenlose bedrijf NB-IOT in zijn Sensit-oplossing, die met draadloze sensoren realtime detecteert of en hoe lang parkeerplaatsen bezet zijn. Huawei koppelt dit systeem aan zijn Oceanconnect-infrastructuur van iot-, cloud- en big-datatechnologieën.

Een proefopstelling van de combinatie is al te bewonderen in het open-innovatielab dat de Chinese telecomspecialist heeft ingericht in Dubai.

Nedap koppelt toegangscontrole met Deense videobeheersoftware

Tevens integreert Nedap zijn toegangscontrolesysteem Aeos met de Xprotect VMS-videomanagementsoftware van de Deense Canon-dochter Milestone.

Daartoe zijn beide bedrijven een strategisch partnerschap aangegaan. Doel is een naadloze, diepgaande integratie waarmee gebruikers snel verdachte omstandigheden kunnen signaleren om er vervolgens snel op te reageren en de beveiliging erop aan te passen.

Aeos en Xprotect Smart Client bieden beide functies voor het effectief bewaken van toegangsgebeurtenissen, het handmatig ondersteunen van doorgangen en het uitvoeren van onderzoeken naar specifieke toegangspunten of kaarthouders.

(teksten Bits&Chips en Nedap.com).