MAXIMUM AANTAL BEREIKT, AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK

Technische hoogstandjes en de nieuwste bouwwerken, u maakt het mee tijdens de Projectenmarathon. Het jaarlijkse evenement van KIVI TTOW en het COB brengt u op plekken waar u normaal niet mag komen en er is volop gelegenheid voor vragen.

Al vele jaren organiseren KIVI TTOW en het COB de Projectenmarathon. Een dag waarop een aantal ondergrondse bouwprojecten speciaal voor ons de deuren openstellen. Er zijn bovendien rondleidingen en presentaties van experts, zodat u alles te weten komt over de techniek achter de schermen. Daarnaast is de dag bij uitstek geschikt om collega’s te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Of laat u - als professional of student - juist inspireren tot nieuwe ideeën.

Editie 2019:
Het programma voor 2019 is rond! De Projectenmarathon op woensdag 20 maart 2019, start bij Station Bijlmer in Amsterdam. De bus vertrekt om 8.15 uur vanuit dit station naar de Gaasperdammertunnel.
Download de flyer voor het gehele programma (via de knop rechts onderin).

We brengen die dag een bezoek aan de volgende projecten: 

Gaasperdammertunnel

Aan de zuidkant van Amsterdam komt de Gaasperdammertunnel. Als onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) wordt de A9 tussen Holendrecht en Diemen verbreed naar vijf rijstroken per rijrichting en een wisselstrook. De weg komt in een drie kilometer lange tunnel, met bovenop een park dat de wijken in Amsterdam Zuidoost met elkaar verbindt. Hoewel er nog veel gedaan moet worden, is er ook al veel te zien. U gaat door de tunnel wandelen en zien hoe de afbouw vordert.

Schipholtunnels

De Buitenvelderttunnel voor bussen en de ernaast gelegen diensttunnel op het terrein van Schiphol worden verbouwd tot één tunnelsysteem waarin per tunnelbuis al het verkeer dezelfde kant op rijdt. De betonrenovatie van de Buitenvelderttunnel is eind 2017 afgerond. In maart 2018 zijn de werkzaamheden aan de tunneltechnische installaties gestart. Er wordt onder meer gewerkt aan nieuwe verlichting, omroepinstallaties, ventilatoren, brandblusinstallaties en vluchtwegen. Al deze systemen worden aangesloten op een nieuw bediensysteem. Tijdens de rondleiding bezoeken we een van de vier tunnelbuizen.Bijgaande film geeft een indruk van de doelstellingen van het project Tunnelveiligheid Schiphol.

Opdrachtnemer hiervoor is de combinatie Vialis / VolkerRail. https://youtu.be/RbO0alpyQ9E

RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe weg tussen Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. Een belangrijk onderdeel is de boortunnel van ongeveer 2,5 kilometer lang die onder Voorschoten en het Rijn-Schiekanaal (de Vliet) wordt aangelegd. De tunnel bestaat uit twee buizen (voor elke rijrichting één) met elk twee rijstroken. Het boren van de tunnel start naar verwachting eind juni 2019. Vanaf april wordt de tunnelboormachine opgebouwd. Deze is speciaal voor dit project ontworpen en gebouwd. U krijgt een rondleiding over het bouwterrein van de tunneltoerit N434, met de startschacht voor de tunnelboormachine.

Diner
Het aansluitende diner zal plaatsvinden bij restaurant Pavarotti in Delft nabij station Delft, vanwaar u op eigen gelegenheid (rond 20.30 uur) terug kunt reizen.      

BELANGRIJK: U heeft voor het bezoek aan de projecten veiligheidsschoenen nodig met stalen neus. Voor een helm en vest wordt gezorgd. Bent u in het bezit van een helm, vest en broek dan verzoeken wij u die zelf mee te nemen (bij de Schipholtunnel zijn deze niet voldoende aanwezig). Daarnaast moet u uw ID (ID-kaart/paspoort/rijbewijs) meenemen. Bij aanmelding moet u uw ID nummer invullen.
U moet fysiek in staat zijn om lange afstanden te kunnen lopen (1 km) en over ongelijke vloeren te kunnen lopen. Houd daar rekening mee!

Let op: er kunnen maar 40 personen deelnemen aan de Projectenmarathon en vol = vol. Kunt u zelf niet deelnemen maar heeft u in uw organisatie een young professional, tipt u dan deze persoon.

Kosten
Deelname is gratis voor KIVI-leden, participanten COB en studenten. Deelnamekosten voor niet-leden bedragen € 190,-.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met Ellen van Eijk van het COB via ellen.vaneijk@cob.nl of via 0648833219.