Het stroomnet barst op piekmomenten uit zijn voegen. Gemeenten en netbeheerders roepen de overheid zelfs al op om te stoppen met gunstige regelingen en subsidies voor zonnepanelen. Netcongestie ligt steeds vaker op de loer en brengt risico’s met zich mee: storingen, stroomtekorten en het niet meer kunnen realiseren van nieuwe aansluitingen.

Om het elektriciteitsnet in evenwicht te houden, kan op lokaal niveau bidirectioneel laden een oplossing bieden.
 
Zero Emission | Ecomobiel organiseert om die reden op donderdag 10 februari van 15:00 tot 16:00 uur een Mobility Meet-Up met als onderwerp ‘E-mobiliteit en netcongestie’. Onder leiding van mobiliteitsfanaat Rogier Elshout gaan vier deskundigen met elkaar in discussie over de mogelijkheden die Vehicle to Grid (V2G) kan bieden om tijdelijke pieken in ons stroomnet af te vlakken of op te vangen.

Vaste tafelheer bij de Mobility Meet-Ups van 54events, organisator van onder meer de vakbeurs Zero Emission | Ecomobiel, is mobiliteitsman Rogier Elshout. Kijkers kunnen live inhaken met vragen en suggesties!

Vragen die aan de orde komen zijn: Welke proefprojecten met bidirectioneel laden van elektrische voertuigen zijn er al en zijn ze veelbelovend? Welke knelpunten zijn er en kunnen die worden opgelost? Draagt V2G inderdaad bij aan het beter verdelen van de energievraag en op welke schaal kan het worden ingezet? In deze nieuwsbrief geven drie deelnemers aan de Mobility Meet-Up alvast een voorschot op de discussie. 

Naar gratis aanmelden »