Het studententeam InMotion won op 13 oktober 2021 de Best Student Team Award van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Het team viel op door de ontwikkeling van electric refueling technologie om een auto net zo snel elektrisch te laden als we nu brandstof tanken. De prijsuitreiking vond plaats op de Ecomobiel in de Brabanthallen in Den Bosch, in het praktijktheater mobiliteit. De vijf genomineerde studententeams presenteerden zich voor een jury die Inmotion uiteindelijk de eerste prijs toekende.

Slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen
Na de uitreiking vatte jurylid Kees Slingerland van ACE Mobility het mooi samen:
“Het is bijzonder om te zien hoe deze veelal technische engineering teams met slimme innovatieve oplossingen komen voor onze maatschappelijke problemen."
De 5 finalisten (Electric Superbike Twente, Forze Hydrogen Electric Racing Delft, Green Team Twente, InMotion Eindhoven en URE Eindhoven) lieten zien kennis en kunde toe te kunnen voegen aan automotive onderzoek en de industrie. Juryvoorzitter was Tom Selten, ooit zelf teammanager van studententeam Solar Team Eindhoven en nu werkzaam bij Lightyear, een spin-off van dat team. Tom gaf het alle teamleden mee. "Jullie zijn met prachtig werk bezig, zorg dat we nog veel van jullie horen in de toekomst". Hierna zijn de studententeams getrakteerd op een welverdiende borrel op het HAN/ ACE paviljoen op de beursvloer van de Ecomobiel.

De Award bestaat uit een vrij besteedbaar geldbedrag, respectievelijk 3000, 2000 en 1000 euro voor de nummers 1 (InMotion), 2 (Green Team Twente) en 3 (University Racing Eindhoven). Daarnaast krijgt de winnaar, samen de Automotive Innovation Award 2021 Winnaar (Ebusco), spreektijd op het Technology for Automotive event op 4 november aanstaande. Alle drie de winnaars kregen op 14 oktober ook nog 30 minuten podiumtijd bij Zero Emissie Ecomobiel om hun innovatieve vindingen uitgebreider uit de doeken te doen.

KIVI VT Best Student Team Award 2021
De Afdeling Voertuigtechniek van Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs heeft deze Best Student Team Award in het leven geroepen om de kennis en innovatie binnen studententeams zichtbaar te maken. Naast het genereren van aandacht levert de Award de teams vrij besteedbaar geld op. Een vierkoppige jury van vertegenwoordigers van de automotive industrie en het onderwijs velde het oordeel. De jury bestond dit jaar uit: Tom Selten (Business Development Lightyear), Albie van Buel (Directeur RAI Automotive Industry NL), Kees Slingerland (Directeur ACE Mobility) en Saskia Monsma (Voorzitter KIVI Voertuigtechniek).