Solar Team Eindhoven bestaat uit een team van 22 enthausiaste studenten aan de TU/e. Vanuit verschillende disciplines/opleidingen is gewerkt aan de ontwikkeling & bouw van de Stella Vita: een volledig elektrisch aangedreven huis op wielen. Eerste in zijn soort. Welke dankzij zonnepanelen niet afhankelijk is van laadstations en kan voorzien in stroom voor alle op vakantie denkbare gemakken, zoals telefoonladers, koffieapparaat en radio.

 

 

Tijdens ons bezoek maken we kennis met de ingenieurs van morgen. We horen het verhaal achter het idee, ontwerp en de bouw van de Stella Vita. Leren alles over alle uitdagingen gaandeweg dit proces en de ervaringen welke opgedaan zijn tijdens de roadtrip naar Zuid-Spanje. We horen uit eerste hand hoe vooral de werktuigbouwkundige uitdagingen zijn aangepakt en hoe getroffen oplossingen uiteindelijk hebben uitgepakt. Wat kunnen we van elkaar leren? En wat is de volgende stap?

Uiteraard zien we de Stella Vita in volle glorie opgesteld staan. En zal er gelegenheid zijn deze uitgebreid te bewonderen.

Tenslotte sluiten we af met een netwerkborrel. Waarbij gelegenheid geboden wordt om contacten aan te halen. En misschien zelfs het eerste contact te leggen voor het vinden van een stageplek of stagiair.

 

 

 

Programma

 -  uur Ontvangst
 -  uur Introductie door KIVI afd. Werktuigbouwkunde
 -  uur Solar Team Eindhoven het ontwikkelen van Stella Vita
 -  uur Demonstratie van de Stella Vita
 -  uur Afsluitende borrel