Elke tweede vrijdag van de maand is het zover: 2nd Friday. Hét VrijMiBo event voor Nederlandse ingenieurs. 

Een vast recept, met steeds nieuwe mensen. We zijn welkom in het prachtige gebouw van Stichting Mikrocentrum in Veldhoven.

Om het ijs te breken trappen we de avond af met een lezing door techneut of bedrijfseigenaar. Zij delen hun succesen en blunders, hun strategie en ervaring. Genoeg materiaal om te bespreken tijdens de netwerkborrel dus!

 

Bescherm jouw idee!

Een belangrijk onderdeel van een ingenieurscarrière gaat op in het ontwerpen van nieuwe producten of systemen. Daarin is het beschermen van het ontwerp een van de belangrijkste zaken. Maar waar begint dit proces en hoe kun je deze zo optimaal mogelijk laten verlopen?
In deze septembereditie van 2nd Friday kom je alles te weten over patenten en octrooien. Hoe bescherm je jouw idee, waar heb je recht op en hoe kun je het patentenregister voor je laten werken, Twan Uijttewaal MSc. geeft antwoord op jouw vragen!

 

Over Twan Uijttewaal MSc.

Twan Uijttewaal MSc. werkt als Octrooi- en IE-adviseur bij het Octrooicentrum Nederland, onderdeel van de RVO. Na het behalen van zijn ingenieurstitel in Wageningen, werkte Twan bijna 6 jaar bij AOMB Intellectual Property waar hij zich omhoogwerkte naar Patent Informatie Specialist. Sinds begin dit jaar werkt hij voor de RVO als Adviseur Intellectueel Eigendom en geeft hij voorlichting aan start-ups, MKB en studenten over Intellectuele Eigendomsrechten, zoals: Merken, Modellen, Auteursrechten en in het bijzonder Octrooien.

Twan heeft ervaring op het gebied van octrooi-informatie en het doorzoeken en analyseren van octrooidocumenten. Octrooi-informatie kan ook een geweldig hulpmiddel zijn om je te ondersteunen in zakelijke beslissingen!

 

2nd Friday wordt georganiseerd in samenwerking met het Mikrocentrum.

Wil jij zelf eens op ons 2nd Friday podium staan om anderen te inspireren of heb je een idee voor een interessante spreker? Stuur dan een mail naar yke@kivi.nl.

Programma

 -  uur Inloop
 -  uur Lezing
 -  uur Netwerkborrel