In navolging van het bezoek van het Hong Kong Institute of Engineers organiseert Young KIVI Engineers in maart 2017 een studiereis naar Hong Kong. Ben je geïnteresseerd? Lees verder en meld je via de link aan voor de Kick Off activiteit op 6 september!

The new R&D hub

De bruisende economische metropool Hong Kong staat als een van ‘s-werelds dichtst bevolkte gebieden voor grote maatschappelijke uitdagingen op gebied van duurzaamheid, welvaart, gezondheid, milieu, voedselvoorziening, energie, logistiek en ICT. De rol van technologie en dus ingenieurs is hierbij van onschatbare waarde. Niet voor niets wordt er hard gewerkt aan een goed georganiseerde R&D infrastructuur, actief innovatie beleid en aan stimuleringsprogramma’s. Een verschuiving naar een nieuwe opkomende kennis intensieve economie in Azië. R&D Centra zoals het Hong Kong Science Park en de Hong Kong Cyberport vormen samen met de mega productie centra (China en wereldwijd) in de nabij gelegen Pearl River Delta een prachtig scenario voor een studiereis!

Hong Kong Institute of Engineers

En de interesse is wederzijds. In maart en april vorig jaar is een jongeren delegatie van het Hong Kong Institute of Engineers (HKIE) op een inhoudelijk goed voorbereide studiereis naar Nederland gekomen. Met grote interesse en een sterke professionele uitstraling hebben ze de Nederlandse waterwerken,  milieutechnologie (o.a. afvalverwerking) en het duurzaam transport (o.a. de fiets infrastructuur) bekeken en de potentiele toepassingswaarde voor Hong Kong bestudeerd. Ook zijn ze te gast geweest op het hoofdkantoor van KIVI in Den Haag, reden te meer dus voor een weder bezoek!

Wat wil je leren wat kan je brengen?

Door middel van een enkele voorbereidende avondactiviteiten willen we de Young KIVI deelnemers voor de reis klaarstomen, samen met alle andere KIVI leden die ook een interesse, idee of relatie met de ontwikkelingen in Hong Kong of China hebben. Tijdens deze activiteiten zullen de vragen “wat willen we leren en wat kunnen we brengen?” centraal staan. Samen met alle (wel en niet mee reizende leden) geïnteresseerden ontwikkelen we de precieze thema’s waaruit een goed aansluitend excursieprogramma zal volgen. Interessante onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: circulaire economie, smart industry (industrie 4.0), ruimtelijke ordening, (smart) mobility, (duurzame) energie, etc.

Unieke kans

KIVI omspant een ontzettend breed spectrum aan vakgebieden en ervaringsniveaus. Ter bevordering van de kruisbestuiving willen we hier zoveel mogelijk elementen uit aan spreken door iedereen de kans te bieden om specifieke onderwerpen en vragen in te brengen die door het studiereis gezelschap eenmaal in Hong Kong onderzocht kunnen worden. Voor Young KIVI leden een unieke kans om met relevante vragen uit het vakgebied op pad te gaan, voor KIVI leden een zeer interessante manier om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Azië en de ontwikkelingen onder de Young Engineers bij KIVI.

Kick-off

Dinsdag 6 september organiseren we een speciale activiteit waar we met jou willen brainstormen over onder andere te bezoeken bedrijven, wat jij wil leren en welke kennis jij over zou willen brengen tijdens deze reis. Meld je aan via de volgende link.