Het KIVI Center of Excellence biedt datgene wat ingenieurs en KIVI-leden nodig hebben om te kunnen blijven excelleren, naast (vak)inhoudelijke kennis. Het gaat om vaardigheden maar bijvoorbeeld ook om integriteit. Nu en voor de toekomst. Daarom biedt KIVI een nieuw concept: Future Proof Your Career.

KIVI wil de individuele ingenieur uitdagen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn/haar carrière. Als beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland faciliteert KIVI de carrière van ingenieurs door het bieden van verschillende carrière services. De carrière services bestaan uit het bekendmaken van aantrekkelijke vacatures, CV & LinkedIn check, sollicitatietraining, training salaris onderhandelen, een check van de arbeidsovereenkomst en coaching, maar vooral ook het continue blijven ontwikkelen van vaardigheden: dat kunnen zijn ‘soft skills, ‘career skills’ of ‘management skills’.

Wat een ingenieur excellent maakt is dat hij/zij structureel met de eigen ontwikkeling bezig is en daarmee aantoont klaar te zijn voor de toekomst, met andere woorden: Future Proof Your Career.

KIVI Center of Excellence biedt niet alleen vaardigheidstrainingen maar biedt ook inzicht in welke ontwikkeling wenselijk is, begeleiding bij het opstellen van een ontwikkelingsplan een online format voor een portfolio en een tool voor ‘reflective learning’: de talent scan.

Quick Career Scan

Met de Quick Career Scan van KIVI kies je voor een gedegen en betrouwbaar carrière advies, maximaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie.

Hoe werkt het? Heel simpel!
Je vult slechts een twaalftal vragen en je mailadres in en je ontvangt vervolgens jouw carrière advies per mail.

Ik wil graag carrière advies
181611396.jpg

Ingenieurs Salarisscan

Hoe weet je of het salaris bij je baan als ingenieur passend is, ook als het je eerste baan is? Daar kom je gemakkelijk achter door de Ingenieurs Salarisscan in te vullen.

Hoe werkt het? Heel simpel!
Je vult een aantal vragen en je mailadres in en je ontvangt vervolgens reactie per mail.

LET OP: Dit is een salarisscan voor KIVI-leden werkzaam in Nederland.

Ik wil weten of ik een passend salaris heb
wordcloud2.png

Workshop Boost your career

Het doel van deze workshop is dat iedere deelnemer direct (hoewel de tijd beperkt is, ~15 min) een waardevolle take-away mee naar huis neemt. Dus een actie om je LinkedIn profiel aan te passen, dé tip om meer uit je salarisonderhandeling te halen, of jouw reden om mee te doen aan het Chartered Engineers programma. Tot slot, praat na met je collega ingenieurs met een hapje en een drankje.

boost.jpg

Soft skills training voor young professionals in oil & gas

De Haagse Hogeschool heeft in samenwerking met enkele ingenieursbureaus en KIVI een training soft skills ontwikkeld. Deze training is gericht op startende professionals bij bedrijven in de olie- en gasbranche. Een eerste training heeft inmiddels plaatsgevonden en tot enthousiaste deelnemers geleid. De training heeft tot doel de startende professional zich op zijn gemak te laten voelen in zijn professionele omgeving, zodat hij beter kan aansluiten op de situaties en verwachtingen die er aan hem gesteld worden. Deze zullen per bedrijf en per persoon verschillend zijn dus wordt aan de deelnemers gevraagd om 10 dagen voor de training, een casus in te leveren bij de docenten.

19 maart 2018
article_1447926155.png

Carrière maken begint bij jezelf

Door de hectiek van alledag kom je vaak niet toe aan het bewust ontwikkelen van jouw carrière en overkomt het je gewoon. Gun jezelf deze drie uur durende workshop als je daar verandering in wilt brengen. In deze intensieve workshop ga je op zoek naar jouw persoonlijke talenten en vaardigheden en krijg je de juiste gereedschappen om heel bewust en actief bezig te zijn met het vormgeven van je carrière.

Jouw trotsen en kwaliteiten komen tijdens deze workshop aan bod en je gaat via je ambitie naar je persoonlijke pitch. Naast een plenair gedeelte vindt een belangrijk gedeelte van de workshop plaats in groepen. Tijdens het groepswerk leer je van elkaars ervaringen en wordt je bovendien ondersteund door KIVI-ingenieurscoaches. Zij kijken met een frisse blik naar jouw situatie en kunnen je ook adviseren bij andere carrièrevragen.

Testimonials Workshop 'Carrière maken begint bij jezelf':

  • "Ik leerde op een andere manier te kijken naar de (zelf)kennis die ik al had."
  • "Inspirerende enthousiaste sessie, met heldere analyses en terugkoppeling."
  • "Je wordt uitgedaagd om je eigen kwaliteiten te benoemen en bewust te weten wat je wilt. Je verlaat de ruimte met een krachtige samenvatting van jezelf die je kan gebruiken voor je LinkedIn-profiel of als doelstelling op je cv."
470659015.jpg

Salary Negotiations

Hoe weet je of het salaris bij je (eerste) baan als ingenieur passend is? Wil je meer gaan verdienen? Of wil je juist meer uit je baan halen? Hoe pak je dat aan? In deze workshop kom je meer te weten over salarissen voor hoger technisch personeel en gaan we actief aan de slag met het arbeidsvoorwaardengesprek. We gaan oefenen met vragen die je tijdens z’n gesprek kunt stellen en onderhandelen.

De workshop wordt verzorgd door Barbara Gemen, Talent Development Manager bij KIVI.

technology-news-4.jpg

Testimonials workshop 'Salary Negotiations'

  • "Hartelijk dank voor de workshop en het nasturen van de extra informatie. Veel inspiratie op gedaan voor ingangen om toch een gesprek op gang te brengen over je salaris op een fatsoenlijke manier, dat geeft wat moed, dank daarvoor."
  • "Dank voor de workshop en deze informatie, zeer nuttig. Ga vanmiddag een aantal tips uitproberen, heb in ieder geval zin in het gesprek!"
  • "Ik denk dat iedereen hiervan kan leren. Persoonlijk ga ik steviger en beter voorbereid het gesprek in."

MOOC

Wat is een MOOC?

Een MOOC is een Massive Open Online Course, van een toonaangevende universiteit die gratis toegankelijk is voor iedereen met een internetverbinding.

Massive Open Online Courses

Verschillende universiteiten bieden Massive Open Online Courses (MOOC's) aan. Zo biedt de TU Delft MOOC's aan onder de naam DelftX. De TU Delft heeft zich aangesloten bij het EdX Consortium, een consortium gevormd door toonaangevende universiteiten, zoals MIT, Harvard en Berkeley.

Welke MOOC’s zijn er?

MOOC’s van TU Delft MOOC’s van TU Eindhoven MOOC’s van UT Twente
MOOC1.jpg

Ervaringen andere KIVI-workshops

Wie: Arend Beune (33)
Opleiding: TU/e (Werktuigbouwkunde)
Huidige werkgever: NEM Energy
Sinds wanneer: 1 februari 2010

 De rollenspellen tijdens de training ‘Effectief Communiceren’ vond ik vaak confronterend, maar tegelijkertijd heel leerzaam

“De belangrijkste motivatie voor mij om een aantal trainingen te volgen bij het KIVI Centre of Excellence was om bepaalde soft skills verder te ontwikkelen. De cursus ‘Effectief Communiceren’ heeft me bewust gemaakt hoe ik mezelf ten opzichte van anderen opstel en dat ik eerst moet proberen te achterhalen wat mensen werkelijk bedoelen, zonder dat ik het zelf ga invullen als iets me niet helemaal duidelijk is. Andere trainingen die ik heb gevolgd, waren de ‘Masterclass Persoonlijke Effectiviteit’ (voor een groot deel opgebouwd op basis van het boek ‘The Seven Habits of Highly Effective People’ van de Amerikaanse managementgoeroe Stephen Covey), ‘Onderhandeltechnieken’, ‘Conflicthantering’ en ‘Communicatie, denkstijlen en gedragspatronen.

Collega-ingenieurs die zich willen verbreden of collega’s die erover nadenken om uit de ‘harde’ techniek te stappen, kan ik de KCE-trainingen zeker aanbevelen. De cursussen zijn laagdrempelig, veelzijdig en qua tijdsinvestering goed te behappen. Bovendien krijgen KIVI leden korting en dat is ook niet onbelangrijk in deze tijd van crisis.”

 

Wie: Michiel Saarberg (41)
Opleiding: TU Delft (Civiele Techniek)
Huidige werkgever: BDA Dakadvies BV
Sinds wanneer: 1 oktober 2011

Ik vond de KCE-trainingen ook inspirerend door het contact met collega-ingenieurs

 “Bij mijn vorige werkgever werkte ik, net als nu, ook projectmatig, maar ik was altijd onder druk bezig met het halen van deadlines. Na een paar jaar begon het te knagen en besloot ik dat ik niet tot mijn pensioen in die functie wilde blijven werken. Onder het motto ‘techniek is niet alleen reken- maar ook mensenwerk’ dacht ik: misschien kom ik straks wel in een baan terecht waarbij ik behalve over voldoende technische kennis ook over specifieke sociale vaardigheden moet beschikken. Dat was mijn belangrijkste doel om trainingen te volgen op dit gebied. Het uitgebreide aanbod van het KIVI Centre of Excellence (KCE) sprak me meteen aan. En dat ik als KIVI lid alle trainingen met korting kan volgen, is natuurlijk ook een prettige bijkomstigheid.

Andere KIVI leden kan ik zeker aanraden om eens een training te volgen via het KCE. Ik vond het in elk geval heel waardevol en zie de bijgespijkerde kennis als nuttige bagage. En in mijn huidige functie, die ik grotendeels zelf invulling moet geven, vormen de trainingen een prima leidraad. Ik vond de KCE-trainingen ook inspirerend door het contact met allerlei verschillende collega-ingenieurs. Het is leuk en ook nuttig om te zien hoe anderen met bepaalde situaties omgaan.”