Van ingenieur tot excellent ontwerper

De tweejarige postmaster opleidingen tot technologisch ontwerper van de 4TU School for Technological Design, bieden de mogelijkheid voor een snellere ontwikkeling van een succesvolle carrière in de industrie. Na het behalen van het diploma heeft de ontwerper recht op het voeren van de titel PDEng: Professional Doctorate in Engineering.


Naast het verbreden en verdiepen van de technologische kennis en het verwerven en gebruiken van de nieuwste ontwerpmethoden, worden professionele vaardigheden in hoog tempo ontwikkeld. Elk programma gaat in op een ander specialisme. Van Software Technology tot Healthcare Logistics, van Procestechnologie tot Automotive Systems Design. Het eerste jaar bestaat meestal uit vakken, het tweede jaar wordt besteed aan een intensieve ontwerpopdracht in de praktijk, onder supervisie van ervaren professionals.

Meer over de 4TU School for Technological Design


CCTO

Deze opleidingen worden op kwaliteit beoordeeld en gecertificeerd door de CCTO – de Nederlandse Certificatie Commissie voor opleidingen tot Technologisch Ontwerper.

In de CCTO nemen vijf partijen deel: naast KIVI (namens de ingenieurs) nemen verder nog deel de Raad van de Centrale Ondernemingsorganisaties (namens de werkgevers), TU Eindhoven, TU Delft en Universiteit Twente. KIVI benoemt twee leden in de CCTO, draagt kandidaten aan voor de beoordelingscommissies die de kwaliteit van de individuele opleidingen periodiek beoordelen en voert tevens het secretariaat van de CCTO. Wij dragen zo bij aan de kwaliteit van deze opleidingen tot technologisch ontwerper.

Meer over de CCTO


Beoordelingscommissies

KIVI zet zich graag in voor het ingenieursonderwijs, zowel op HBO, WO als postacademisch niveau. Als beroepsvereniging van ingenieurs hebben wij bij uitstek het netwerk waar de juiste mensen te vinden zijn die het onderwijs voor ingenieurs kunnen beoordelen, vanuit het oogpunt van ingenieurs.  Wil je in aanmerking komen voor deelname aan een beoordelingscommissie om ook mee te werken aan de kwaliteit van de opleidingen tot technologisch ontwerper? Stuur dan je CV met een korte motivatie naar ccto@kivi.nl.