Circulaire Economie

KIVI-jaarcongres 2017

Schrijf je in voor het KIVI-jaarcongres Circular Economy op 21 november

Het belang van een circulaire economie wordt steeds meer omarmd en breed wordt de noodzaak onderkent van producten, diensten en business modellen die een positief effect hebben op de Aarde en haar bewoners. Om de transitie te maken is specialistische kennis en techniek nodig en die verschilt nogal per organisatie, keten of sector.


Maak kennis met verschillende benaderingen van circulaire economie tijdens het KIVI-jaarcongres. Leer over circulair ontwerpen, ga de discussie aan over het circulair maken van ketens, of hoe je de bedrijfsorganisatie in kan richten zodat deze zich richt op circulair ondernemen.

Zeer uiteenlopende disciplines komen aan bod. Van bouw en infrastructuur tot food en ecologie of (bio) procesindustrie, staal, maritiem, energie, afval, verpakkingen. U kunt vanuit diverse invalshoeken workshops volgen over de circulaire economie. Vanuit uw eigen discipline, maar neem vooral ook kennis hoe men in andere disciplines te werk gaat. Het mooie van de circulaire economie is dat we veel dingen opnieuw mogen uitvinden, duurzamer, beter onderhoudbaar en het opnieuw gebruiken van de grondstoffen.

Keynotes

Ook dit jaar hebben we weer interessante keynotes. Zo geeft Diederik Samsom zijn visie over o.a. de rol van jonge ingenieurs in de circulaire economie. Gaat René Berkvens in op circulaire businessmodellen in de maritieme industrie. Vertelt Eva Gladek van Metabolic over hoe zij circulaire projecten tot stand heeft gebracht en hoe je bepaalt wat de goede oplossingsrichtingen zijn en zal Marjan van Loon vanuit het perspectief van Shell spreken over het belang van cleantech oplossingen.

Meer dan 60 sprekers

In circa 30 sessies en twee plenaire delen vertellen de meer dan 60 sprekers over hun ervaringen met de circulaire economie. Er zijn sprekers van o.a. de 4TU’s, Windesheim, HAN, Hanze Hogeschool, IBM, BAM, Rijkswaterstaat, Circo, VNV, KIDV, NVRD, Friesland Campina, het NIOO-KNAW, Schiphol. Shell, Metabolic, Damen Shipyards, Tata Steel en Umicore.

Veel excursies

Op de campus in Wageningen gaan de deuren van verschillende instellingen open voor bijvoorbeeld een bezoek in het bioplastic lab & plastic sorteer lab, het Innovation Centre van Friesland Campina of ga naar het bijzondere gebouw van het NIOO-KNAW waarin verschillende duurzame technologieën in de praktijk te zien zijn.

Programma

Het uitgebreide programma vind je hier.

Inschrijven

Inschrijven voor het KIVI-jaarcongres is gratis voor KIVI-leden en studenten en kan via de button bovenaan de pagina.