Joost Nelis op Veiligheidsontbijt GCVB 12 oktober 2012

Op woensdag 12 oktober 2022 organiseerde de Governance Code Veiligheid in de Bouw weer een Veiligheidsontbijt, ditmaal bij Bam Nederland in Utrecht, met Joost Nelis (COO BAM Nederland) als gastspreker en veel ruimte om van elkaar te leren.

Lees meer

Nieuwsbericht GPI

IIn deze editie:

Vanaf 23 november staat een gloednieuwe Generieke Poortinstructie (GPI) klaar. In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van alle vernieuwingen en kleinere optimalisaties die in deze GPI 5.0 release zijn doorgevoerd voor de kandidaten en bedrijfsbeheerders. Daarnaast informeren we je graag over ander interessant nieuws, waaronder de zichtbaarheid van de GPI, een nieuw praktijkverhaal en de lancering van een nieuw notificatiesysteem.

Lees het complete nieuwsbericht online

De bouwplaats op met verbeterde veiligheidsinstructie

Voor iedereen die de bouwplaats opgaat, is een verbeterde veiligheidsinstructie beschikbaar. Vanaf vandaag staat een gloednieuwe Generieke Poortinstructie (GPI) klaar. Nog praktijkgerichter én met meer keuzevrijheid. Op de bouwplaats komen helaas nog te veel onveilige situaties voor. Soms met zeer ernstige gevolgen. Door allemaal de GPI te doen en samen over veiligheid te praten, wordt het veiligheidsbewustzijn vergroot en daarmee de kans op ongevallen verkleind.

Sinds 1 april 2019 is de Generieke Poortinstructie (GPI) verplicht op alle bouwplaatsen in Nederland van bij de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) aangesloten bouw-, utiliteits-, infra- en installatiebedrijven. Het initiatief richt zich op het verhogen en stimuleren van veiligheid en veilig gedrag op bouwplaatsen en een soepel uniform poortproces.

Inmiddels zijn ongeveer 400.000 GPI-certificaten behaald. Meer dan 37.500 bedrijven (inclusief zzp’ers) zetten de GPI inmiddels in om hun medewerkers te herinneren aan veilig werken op de bouwplaats.

Lees meer

Klik hier voor de GPI-animatie.

Laatste nieuwsbrief Veiligheid in Aanbesteding ViA

Ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) nemen vanaf 1 januari 2022 veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen en contracten: Veiligheid in Aanbestedingen, kortweg ViA. Dit raakt veel bedrijven, aannemers, onderaannemers en ook architecten- en ingenieursbureaus. Met deze nieuwsbrief willen we deze bedrijven periodiek informeren over ViA en hen helpen zich voor te bereiden op de invoering ViA.

De laatste nieuwsbrief treft u hieronder aan. Eerder verschenen nieuwsbrieven zijn hier te raadplegen.

Nieuwsbrief Veiligheid in Aanbesteding (ViA) - november 2022

Laatste nieuwsbrief Reductie Aanrijdgevaar

Er gebeuren op bouwplaatsen nog te veel ernstige incidenten met manoeuvrerende voertuigen en machines. GCVB heeft daarom, samen met een groot aantal betrokken organisaties, een nieuw beleid opgesteld tegen aanrijdgevaar. Vanaf 1 januari 2022 wordt het nieuwe Beleid Reductie Aanrijdgevaar gehandhaafd. Met deze nieuwsbrief informeren en helpen we u zich hierop voor te bereiden.

De laatste nieuwsbrief treft u hieronder aan. Eerder verschenen nieuwsbrieven zijn hier te raadplegen.

Nieuwsbrief Reductie Aanrijdgevaar - juli 2021