Circulaire Economie

Jaarthema KIVI in 2017 en 2018

Begeleidingscommissie

Jasper van Alten

Jasper van Alten

Jasper van Alten werkt als coördinator science, applied science and academic themes op het bureau van het KIVI en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het jaarthema circulaire economie. Dit thema sluit mooi aan bij eerdere thema’s die samen met leden van het KIVI zijn ontwikkeld zoals; Smart Energy Mix, Sustainable Mobility, Slim Materiaal Gebruik en Stad in de Delta. Jasper heeft de civieltechnische variant van bestuurskunde gestudeerd in Twente is actief in de lokale politiek in de cleantechregio.

Henk Jansma

Henk Jansma

Henk heeft Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de TU Delft met specialisatie Meet en Regel techniek. Daarna heeft hij ruim 34 jaar bij Shell gewerkt in diverse locaties en diverse functies in proces automatisering, technologie, IT en projecten. In de laatste functie voor zijn vervroegde pensionering eind 2016 heeft hij de ‘value assurance’ groep voor de globale Shell Downstream business geleid. In deze rol heeft hij senior management geadviseerd over grote investeringsbeslissingen en commerciële overeenkomsten. Deze adviezen strekten zich uit van business justificatie en strategie, project management, technisch en niet-technisch risico management, decision quality tot stakeholder management. In deze context is hij ook betrokken geweest bij globale energie vraagstukken en duurzaamheid. Henk is enthousiast om mijn opgedane ervaringen en inzichten bij Shell te kunnen inzetten bij het organiseren van het KIVI-jaarthema 2017/2018 over Circulaire Economie. Daarnaast is hij ook associate bij DAREL BV, een nieuw consultancy bedrijf over energie transitie.

Jonas Martens

Jonas Martens

Jonas is een man met een visie en heeft het vermogen om anderen bij zijn zaak te betrekken. Jonas wordt gedreven door duurzaamheid & circulair denken, met gevoel voor commercie. Mede-oprichter van het Rotterdamse ontwerpbureau Better Future Factory en mede-initiatiefnemer van Perpetual Plastic - interactieve recycling voor evenementen, Refil - gerecycled hoge kwaliteit 3D-printer inkt, New Marble - gerecyclede marmeren tegels, BroodNodig - brood verspilling tot energie en Solarbear - betaalbare zonne-energie koeling voor de derde wereld. Naast Better Future Factory is hij voorzitter van het Rotterdamse jonge ondernemende platform R'damse Nieuwe. Eerder werk van Jonas Martens is gepubliceerd in verschillende boeken en media.

Daniel Poolen

Daniel Poolen

Vanaf 2018 is Daniël als projectcoördinator Duurzaamheid werkzaam bij KIVI. Daniel was duurzaamheidsingenieur en TV-presentator. Als presentator en researcher was hij betrokken bij duurzame programma’s als 'de Keuringsdienst van Waarde', Groen Licht, 'IJsstrijd' en 'Nederland in 2050'. Jaren heeft hij voor milieuorganisaties gewerkt aan het thema plastic vervuiling. Vorig jaar werkte hij als Chief Plastic Officer bij de Plastic Mining Cooperation. Hier heeft hij zich onder andere bezig gehouden met innovatieve oplossingen om plastic vervuiling aan de bron te stoppen.