Circulaire Economie

De Circulaire Educatie Deal

De Circulaire Educatie Deal

Hoe wij de circulaire economie gaan integreren in ons hoger onderwijs 

KIVI geeft dit jaar speciaal aandacht voor circulaire economie in het onderwijs. Het kabinet wil dat hogescholen en universiteiten meer prioriteit leggen bij het integreren van de circulaire economie in de opleidingseisen en curricula. KIVI onderschrijft dit doel en ziet binnen en buiten haar vereniging een groeiende vraag naar een groener onderwijslandschap. In een onderzoek onder onze young professionals kwam een gebrek aan circulariteit en duurzaamheid in de opleiding duidelijk naar voren.

Wij lanceren om die reden de Circulaire Educatie Deal tijdens het jaarcongres. KIVI geeft hiermee ondersteuning aan alle onderwijsinstellingen die de deal onderschrijven en helpt om circulaire economie bottom-up in het onderwijs geïntegreerd te krijgen. Dit betekent dat wij met studenten, docenten en professionals op hogescholen en universiteiten om de tafel gaan om ervaringen uit te wisselen, goede ideeën te kopiëren en waar nodig langs opdrachten, projecten te gaan om te kijken hoe circulaire economie en duurzaamheid terug kunnen komen.

Lees hier de volledige circulaire educatiedeal hier.

Sluit je aan!

Ben jij een student, docent of leidinggevende en wil je meer circulariteit en duurzaamheid binnen jouw opleiding? Wil jij je kennis beschikbaar stellen aan een opleiding?

Stuur dan je naam, functie, een pasfoto (max 500 kb) en het logo van jouw instelling naar daniel.poolen@kivi.nl. Op 19 november geven wij het startschot op Saxion Hogeschool en wordt de Circulair Educatie Deal inclusief de ondertekenaars bekend gemaakt!

Heb je meer informatie nodig? Neem dan contact op met projectcoördinator duurzaamheid Daniël Poolen: daniel.poolen@kivi.nl