Circulaire Economie

KIVI-jaarcongres 2017

Ingenieurs, let op de impact van je werk op aarde

Ingenieurs zullen op een andere manier moeten gaan nadenken over de impact van hun werk op de aarde, aldus KIVI-directeur Micaela dos Ramos bij de opening van het ingenieurscongres dat op 21 november 2017 in Wageningen werd gehouden.


Het is niet nieuw voor ingenieurs om de schadelijke gevolgen van menselijke activiteiten aan te pakken. Daarom zijn er veiligheidssystemen, waterzuiveringen, enzovoorts. Maar we staan nu op een punt dat we een minder zware wissel moeten gaan trekken op de bronnen die we van de aarde gebruiken. We zullen op een andere manier moeten denken over de impact die we op de aarde hebben en met een holistische systeemvisie ons werk moeten doen.

Met deze boodschap opende KIVI-directeur Micaela dos Ramos het ingenieurscongres over circulariteit, waar de diverse sprekers die volgden elk op voortborduurden.

Lees het volledige verslag op de website van De Ingenieur.

Presentaties

De presentaties vind je hier.

Foto's

Foto's van het KIVI-jaarcongres 2017 vind je hier.

Voorgaande jaarcongressen

Verslagen, presentaties en foto's van de jaarcongressen van 2015 en 2016 zijn te vinden via de volgende links: KIVI-jaarcongres 2015 (Valleys of the Future) en KIVI-jaarcongres 2016 (Leven met Risico's).