Max. 15 personen

De Huygenskamer bevindt zich op de eerste etage van het monumentale voorgebouw (geen lift) en kijkt uit over de binnentuin. Hier neemt u met maximaal 15 personen plaats aan een grote ovale vergadertafel.

De Huygenskamer beschikt standaard over een flipover en draadloos internet. Op verzoek kunt u gebruik maken van een monitor en/of laptop worden geplaatst of u kunt uw eigen laptop meenemen.

 

Tarieven

Ochtend

Middag

Avond

Ochtend

en Middag

Middag

en Avond

Ochtend,

Middag en Avond

€ 163,- € 163,- € 183,- € 231,- € 244,- € 274,-

 

Over Christiaan Huygens

 

Christiaan Huygens (Den Haag, 14 april 1629 – aldaar, 8 juli 1695) was een vooraanstaande Nederlandse wis-, natuur- en sterrenkundige, uitvinder en schrijver van vroege sciencefiction. Hij was een van de leidende figuren in de zeventiende-eeuwse wetenschap. In de wiskunde was hij een pionier van de kansrekening en een wegbereider van de differentiaal- en integraalrekening, hoewel zijn methoden strikt meetkundig bleven. Aan de natuurkunde droeg hij op vele gebieden bij: hij formuleerde als eerste correcte wetten voor de elastische botsing, en uitdrukkingen voor de periode van de mathematische slinger en de middelpuntvliedende kracht in de mechanica.