Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft op maandag 14 september vier Chartered Engineers en één Incorporated Engineer van Royal HaskoningDHV gecertificeerd. De ingenieurs zijn hiermee de eersten die in Nederland van KIVI deze internationale kwalificatie verkrijgen. Zij onderscheiden zich met deze titel op technisch en innovatief vermogen.

Royal HaskoningDHV-ingenieurs gecertificeerd door KIVI

“Het predicaat laat zien dat de ingenieur diepgaande technische kennis beheerst, up-to-date is en daarnaast ook uitstekende project- en communicatieve vaardigheden heeft. Ook duurzaam en ethisch handelen zijn belangrijk. Deskundigen beoordelen of de skills en competenties die de ingenieur heeft verworven voldoen aan de hoge internationale kwaliteitsstandaard”, aldus Micaela dos Ramos, KIVI-directeur.

De titel Chartered Engineer (CEng) voor wo-afgestudeerden en Incorporated Engineer (IEng) voor hbo-afgestudeerden kan pas worden toegekend wanneer een ingenieur minimaal 5 jaar werkervaring heeft, zich op zijn vakgebied heeft doorontwikkeld en slaagt voor meerdere reviews door zijn vakgenoten. "We zien de voordelen van zo’n ‘kwaliteitskeurmerk’ voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Hierdoor ontstaat voor ons als bedrijf een consistent en uniform ontwikkeltraject wereldwijd. Dit vergemakkelijkt weer de (internationale) samenwerking”, zegt Erik Oostwegel, Voorzitter RvB Royal HaskoningDHV. “Bovendien zien wij dat deze beroepskwalificatie onze concurrentie­positie versterkt in landen zoals Groot -Brittannië en Zuid-Afrika, waar het al jaren wordt toegepast.”

Meer informatie over Chartership Status