Op 21 november vindt het jaarcongres van het KIVI over de circulaire economie plaats bij Wageningen University & Research (WUR). Circulaire economie staat bij KIVI als technisch-maatschappelijk thema in 2017 en 2018 centraal. In 2017 richten wij ons op inhoud en mogelijkheden van de circulaire economie. Vanuit o.a. de sectoren agro/food, procesindustrie en bouw kijken we naar het ontwerp, de ketens, hoe je daadwerkelijk tot een meer circulaire economie kan komen en naar tools om circulaire kansen in het eigen bedrijf op te sporen.

Bijzondere locaties met circulaire voorbeelden

Het congres start ’s ochtends met Early Bird sessies en de plenaire opening in Hotel de Wageningsche Berg. In de middag zijn de sessies op de prachtige campus van de WUR. De sessies zullen in gebouwen van de WUR plaatsvinden, maar ook in het nieuwe Friesland Campina Innovation Centre en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). Deze instituten zijn gevestigd in gebouwen waar duurzaamheid centraal staat en waar bij het NIOO, geïnspireerd op de cradle-to-cradle principes zoveel mogelijk geprobeerd wordt kringlopen (energie, water, voedingsstoffen) gesloten te krijgen.

Programma en inschrijving

Over enkele weken wordt het programma van het congres bekend gemaakt. Naast bijdragen vanuit de WUR, NIOO en Friesland Campina zijn er lezingen vanuit Industrieel Ontwerpen, maritieme techniek, staalindustrie, bouw, infrastructuur, defensie, afvaldiensten, etc. We gaan vanuit verschillende disciplines en sectoren kijken naar de circulaire economie, zien kansen en hindernissen en bekijken natuurlijk in het bijzonder naar de rol van de ingenieur in deze ontwikkelingen.