Zou werken in het voortgezet onderwijs of mbo iets voor jou kunnen zijn? Als je daar wel eens over nadenkt, volg dan de online voorlichtingsbijeenkomst van de organisatie Leraar van Buiten op 22 april of op 7 mei, en kom erachter of zo’n carrièreswitch een reële optie voor je is.

Op 22 april en op 7 mei verzorgt de organisatie Leraar van Buiten een online voorlichtingsbijeenkomst over je kansen om leraar te worden in het voortgezet onderwijs en mbo. Leraar van Buiten heeft als doel nieuwe leraren te vinden – leraren van buiten het onderwijs – vooral voor de zogeheten tekortvakken. Grote landelijke tekortvakken zijn wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica en technische vakken in vo en mbo. Leraar van Buiten is een regionale samenwerking van partijen in Den Haag en omgeving, Rotterdam en Rijnmond, maar de videomeeting richt zich op belangstellenden in geheel Nederland.
Juist voor deze tekortvakken heeft Leraar van Buiten de samenwerking met KIVI gezocht, en wordt de online voorlichting aangeboden aan de leden van KIVI. Tijdens deze online sessie krijg je informatie over wat er zoal komt kijken bij een overstap naar het onderwijs, zowel qua voorbereiding, opleiding, baankansen en arbeidsvoorwaarden. En ook wat werken in het onderwijs zoal biedt: het gevoel van (meer) betekenis te kunnen zijn, je kennis kunnen delen met jongeren en samenwerken met andere hoogopgeleide professionals.

De interactieve online voorlichting heeft drie onderdelen. Er is een inleiding over onderwijs en leraarschap, een kennismaking met iemand die als zij-instromer in het onderwijs werkt en voorlichting over de opleiding. De videomeeting van 22 april start om 16.00 uur, op 7 mei starten we om 19.30 uur. De bijeenkomsten duren ongeveer 1 uur.

Na de voorlichting
Ben je gemotiveerd voor een zogeheten zij-instroomtraject? Solliciteer dan op een passende vacature of begin een (deeltijd-) studie aan een van de lerarenopleidingen.

Wil je nu al meer weten?
Er is veel materiaal online beschikbaar over (kosten van) opleidingen, salarissen, ervaringen van zij-instromers et cetera, bijvoorbeeld op https://www.wordleraarinhetvo.nl/. Kijk ook eens op www.leraarvanbuiten.nl
Wil je weten in welk schoolvak je les kunt geven met jouw hbo- of universitaire studie? In de verwantschapstabel kun je het antwoord vinden. Klik hier voor de tabel: https://wetten.overheid.nl

Aanmelden
Geef je op door het aanmeldingsformulier in te vullen. Je krijgt een bevestiging over je deelname met een link die je leidt naar een ZOOM-conference. Het aantal deelnemers per sessie is beperkt.

Meer informatie
Projectleiders Peter van der Zwaal en Gert van den Ham zijn bereikbaar voor meer informatie via info@leraarvanbuiten.nl of kijk op www.leraarvanbuiten.nl