Hoe staat het eigenlijk met de KIVI community?

 

Visie op de KIVI communitiy;

KIVI is een kennisnetwerk dat zorgt voor ondersteuning, zichtbaarheid en kwaliteit van ingenieurs in Nederland”. Binnen KIVI zijn alle ingenieursdisciplines en ingenieurs in alle stadia van hun loopbaan (ontwikkeling) vertegenwoordigd. Een belangrijk onderdeel van de  vereniging is het netwerken, maatschappelijke betrokkenheid  en het aanbieden van betrouwbare vakinformatie. Om aan te sluiten bij de (jongere) ingenieur is digitalisering niet meer weg te denken. De community website is het platform waarin niet alleen informatie verzonden wordt, maar ook actie en inbreng mogelijk is. Zelfontplooiing, groei, (leven lang) leren en ontwikkelen zijn kern functionaliteiten. Daarbij is het vinden van de juiste gevalideerde contacten onmisbaar voor een (startende) ambitieuze ingenieur. De KIVI-community is een moderne digitale ontmoetingsplek en aanvullend op fysieke KIVI-bijeenkomsten, overleggen en trainingen. Hiermee is KIVI de motivator voor samenwerking binnen de diverse vakdisciplines waarin engineering een rol speelt. Gefaciliteerd door digitale middelen in een hybride omgeving

Het doel van de communities

Onze meerwaarde (dus ook onze maatschappelijke betrokkenheid) tonen en zo meer jonge ingenieurs, ook niet-leden trekken en hen actief betrokken te laten zijn bij KIVI.

Hoe gaan we dit doen?

Door het neerzetten van in interactief, up-to- date en relevant digitaal platform, die is gebouwd op groei.   De stagevacaturebank is zo een voorbeeld van; vraag en expertise koppelen. Op het platform zullen ook actuele onderwerpen vanuit ‘De Ingenieur’ te  vinden zijn, aankomende trainingen en bijeenkomsten kunnen een volgende stap zijn. De KIVI-community beoogt met deze features een moderne digitale ontmoetingsplek voor de ingenieur te worden.

Waarom

Een ‘natuurlijke’ instroom van jonge (pas afgestudeerde) leden is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. KIVI zal met een nieuwe en urgente relevantie voor de jongere ingenieurs moeten komen en zo een logische laagdrempelige stap creëren voor hen om zich aan te sluiten en lid te worden van KIVI. Voor meer zichtbaarheid en draagvlak zal KIVI moderne, intuïtieve digitale communicatiemiddelen, zoals de community platform, moeten inzetten.

Doelgroep: Wie is de jonge ingenieur?

De ingenieur van nu is zeer geïnteresseerd in zijn vakgebied, erg committed en besteedt daarom graag tijd aan het zoeken van betrouwbare vakinformatie om up-to-date te blijven.  Het lezen van opiniestukken, netwerken en maatschappelijk een verschil willen maken staan hoog op het lijstje. En als zijn/haar drukke leven het toelaat, ook het bezoeken van events waar hij/zij collega’s en gelijkgestemden kan tegenkomen.

Stand van zaken:

Op dit moment verkeren we nog  in de pilot fase ofwel een experimentele fase die in maart is gestart. Dit houdt in dat er met een aantal ‘afdelingen’ (communities) gewerkt wordt aan het ‘vullen’ van de community website. Dit zijn de afdelingen Informatica, Geotechniek, Maintenance, Commercieel Ingenieur, Coaching en Robotica. Tijdens de  testfase  wordt parallel de community website nog verder  afgebouwd c.q. uitontwikkeld. De opgehaalde input van de  pilotafdelingen zorgen ervoor dat we  direct ondervinden welke bugs er nog  zijn en leren we wat prettig navigeert en werkt voor de site/doelgroep. Om die reden is het nu nog niet voor iedereen mogelijk om een community te starten, dit kan nadat  de pilotfase succesvol is afgerond.

Nieuwsgierig?

We nodigen je uiteraard  wel al van harte uit een kijkje nemen  op community platform, community.kivi.nl en lid  te worden van een van de  bestaande communities.  Deel dit ook vooral  met  andere ingenieurs uit een passend werkveld zoals Robotica, Geotechniek of Informatica. Hoe meer mensen er al bekend mee raken, hoe beter. Op dit moment kan iedereen nog geheel gratis deelnemen en lid worden.

Lid worden

Wil je lid worden van pilot community? Dat kan simpel door het maken van een nieuw account. Kies een nieuwe gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord, let op: Gebruik niet je KIVI website gegevens, maar vooral je eigen naam en niet je KIVI lidmaatschapsnummer. Want je naam is waaronder andere mensen je op dit platform kunnen zien en herkennen.