Op 4 november jl. ontvingen de eerste deelnemers aan de nieuwe track ‘QME - Clinical Engineering’ van de PDEng opleiding tot technologisch ontwerper Qualified Medical Engineer niet alleen hun diploma, maar zij werden ook opgenomen in het nieuwe Beroepsregister voor Biomedisch Technologen in de Zorg.

De PDEng-opleiding Qualified Medical Engineer – Clinical Engineering is een postmaster opleiding voor academisch opgeleide biomedisch technologen die de ambitie hebben om op strategisch/tactisch niveau in een ziekenhuis te werken als een ‘breed georiënteerde technisch specialist en proceskundige’ op het gebied van medische technologie.

Deze nieuwe track is tot stand gekomen op verzoek van de beroepsvereniging voor Biomedisch Technologen in de Zorg en is een track binnen de PDEng opleiding tot technologisch ontwerper ‘Qualified Medical Engineer’. Naast een curriculair gedeelte met cursussen, workshops en trainingen, voeren de trainees tijdens de tweejarige opleiding een groot ontwerpproject en meerdere actuele casussen uit in het opleidingsziekenhuis.

Na het succesvol afronden van dit traject kan men bij BMTZ worden ingeschreven in het beroepsregister als ‘Biomedisch Technoloog in de Zorg’. Zoals bij alle opleidingen tot technologisch ontwerper ontvangt men de graad Professional Doctorate in Engineering PDEng.

Meer over de opleiding QME.