Inspelen op veranderingen, je snel inwerken in nieuwe situaties, je weg weten te vinden in complexe projecten, het zijn eisen waar de moderne ingenieur steeds meer aan moet voldoen. Maar lukt je dat ook, past dat bij jouw karakter, heb je er de vaardigheden voor?

In de moderne Human Resources wordt het Learning Agility genoemd, je vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen. Voor je professionele ontwikkeling is deze eigenschap minstens zo belangrijk als je vakkennis. Inmiddels zijn er tools beschikbaar om iemands leervermogen te meten, zodat je zelf kunt nagaan hoe je er voor staat. In Nederland wordt die tool aangeboden door HFMtalentindex.

Het lijkt KIVI interessant om eens na te gaan hoe het er in de Nederlandse ingenieursgemeenschap als geheel voor staat met die Learning Agility. We zijn dan ook verheugd dat we nu samen met HFMtalentindex onder onze werkzame KIVI-leden een onderzoek kunnen doen naar Learning Agility. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in de Carrière Special van De Ingenieur die in mei verschijnt. Daarnaast ontvang je persoonlijk een korte rapportage waarin je sterkste Learning Agility-dimensies worden aangegeven.

Onderzoek

We doen op jou een dringend beroep om een tweetal vragenlijsten in te vullen: de drijfverentest en de persoonlijkheidsmeting. De totale invultijd bedraagt circa een half uur. Wij vragen je om ook de optionele biografische vragenlijst in te vullen. Na het invullen kun je direct jouw eigen verkorte rapportage downloaden.

De vragenlijsten kun je hier vinden: www.talentindex.org/ingenieur_learning_agility_2017/homepage

Hoe gaan we om met jouw persoonsgegevens?

HFMtalentindex hanteert de scherpst mogelijke regels bij het gebruik van persoonsgegevens. Dit betekent dat degene die HFMtalentindex gebruikt, alleen zelf over de persoonlijke gegevens kan beschikken, niemand anders. Deze gegevens maken geen deel uit van de test en zijn dan ook niet van invloed op uw resultaten. De opgegeven informatie zal uitsluitend anoniem gebruikt worden binnen dit Learning Agility onderzoek. Voor HFMtalentindex is het waarborgen van absolute privacy een kernkwaliteit. Voor KIVI en HFMtalentindex gaat het bij dit onderzoek uiteindelijk alleen om geaggregeerde, en daarmee per definitie niet persoonlijke gegevens.

Coaching en meer informatie

Mocht je uitkomst van de Learning Agility Test je verrassen en/of wil je met de uitkomsten aan de slag? Denk dan eens aan een gesprek met de KIVI-ingenieurscoaches. KIVI beschikt over ruim honderd ingenieurscoaches die graag mede KIVI-leden begeleiden. Een aanvraag voor een coach doe je via KIVI-website.

Meer lezen over Learning Agility? Download de Whitepaper Learning agility.