Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 19 april 2017 voor de derde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zullen Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig zijn. De finalisten zijn: dr.ir. Martin Baptist, senior scientist bij Wageningen Marine Research; dr.ir. Rolf Hut, onderzoeker en docent aan de TU Delft en dr.ir. Rick Scholte, founder en managing director bij Sorama B.V. De prijs wordt uitgereikt op de TU Delft.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Met deze prijs wil KIVI ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen.

Prins Friso was een ingenieur die tot de verbeelding sprak. Hij was ingenieur lucht- en ruimtevaarttechniek en werktuigbouwkunde. Daarnaast was hij ook in het bezit van een diploma bedrijfseconomie. Deze door Prins Friso zo nadrukkelijk gekozen combinatie van competenties maakten hem als ingenieur uniek. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar te eren met de Prins Friso Ingenieursprijs. Prins Friso was tevens zeer gewaardeerd lid van KIVI.

Zijn studie lucht- en ruimtevaarttechniek volgde Prins Friso aan de TU Delft, die dit jaar haar 175-jarig jubileum viert. Het is dan ook om deze reden dat KIVI heeft besloten de uitreiking tijdens Dag van de Ingenieur op 19 april 2017 plaats te laten vinden op de TU Delft. De publieksstemming voor de Prins Friso Ingenieursprijs staat online op www.kivi.nl/prinsfrisoingenieursprijs/stem-nu. Aanmelden voor de Dag van de Ingenieur kan via dit inschrijfformulier.

Over het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving. KIVI werkt met dit doel samen met de technologische industrie, kennisinstellingen, het hoger onderwijs en wereldwijd met andere beroepsorganisaties voor ingenieurs.