Het landelijk initiatief Be an Engineer introduceert een oplossingsgerichte en concrete aanpak voor het tekort aan technisch talent voor de toekomst. Door betrokken partijen te verbinden en proactief te handelen, kan nog niet technisch opgeleid talent dat een baan ambieert in de technische branche, alsnog meteen aan de slag.

Het samenwerkingsinitiatief Be an Engineer is vorig jaar opgestart in samenwerking met Techniek Nederland en Wij Techniek om extra technisch talent aan te trekken door de connectie tussen bedrijven en toekomstige medewerkers tot stand te brengen.

De bedrijven bieden werkplekken aan en bekostigen het volgen van een twee- of vierjarige deeltijd hbo-opleiding voor de instromende medewerker. Door deze innovatieve manier van betaald leren en werken vallen de muren van de gebouwen weg, zijn de lijnen kort en kan er snelheid worden gemaakt.

Met grote huidige thema’s als energietransitie, klimaatneutraal en verduurzaming is het belangrijker dan ooit om anders om te gaan met technisch talent. Het zijn ingenieurs die deze opgaven voor de toekomst mogelijk maken.

Deelnemende hogescholen zijn:
Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Saxion, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht en Hanzehogeschool Groningen.

Vanuit het werkveld zijn Heijmans, Homij technische installaties, Unica en Croonwolter&dros reeds aangesloten.

Be an Engineer zorgt voor de matchmaking voor alle partijen, ook voor regionale bedrijven en mkb’ers een uitgelezen kans om technisch talent binnen te halen.

Aanmelden

Doe jij ook mee? Klik hier voor meer informatie https://www.beanengineer.nl/  

Eerstvolgende informatiebijeenkomst is op 24 juni 2021 voor zowel kandidaten (19.00 uur) als bedrijven (16.00 uur). Aanmelden kan via: https://lnkd.in/duHgSS3