Tweede Kamerlid Yasemin Cegerek (PvdA) vertelt dinsdagavond 7 maart in het KIVI gebouw o.a. over haar ervaringen als rapporteur circulaire economie voor o.a. de vaste commissies in de Tweede Kamer voor Europese Zaken en voor Infrastructuur en milieu.

Het KIVI zet de circulaire economie staat in 2017 en 2018 centraal als jaarthema. In 2017 richten we ons vooral op de analyse van het thema en in 2018 op de oplossingen.

Sociale acceptatie, financiën en politieke keuzes zijn ministens zo belangrijk voor het circulair maken van de economie als technologische ontwikkelingen. In het kader van het jaarthema “circulaire Economie” kijken we ook dus ook naar de maatschappij. We beginnen met de politiek. Wat speelt er in de Haagsche politiek rondom het thema circulaire economie? Wat wordt er besproken in Brussel en wat gebeurt er tijdens klimaatconferenties? Wat verwacht een politicus van de ingenieurs op het gebied van de circulaire economie en wat verwachten ingenieurs van de politiek?

Tweede Kamerlid Yasemin Cegerek (PvdA) gaat dinsdagavond 7 maart in het KIVI gebouw in op deze vragen in. Zij vertelt o.a. over haar ervaringen als rapporteur circulaire economie voor o.a. de vaste commissies in de Tweede Kamer voor Europese Zaken en voor Infrastructuur en milieu. Daarmee geeft ze een blik in de keuken van bestuurlijke activiteiten op het gebied van de circulaire economie in Den Haag, Brussel en de VN klimaatconferenties in Parijs en Marokko. Tevens spreekt zij over circulaire projecten die zij heeft bezocht in het land.

Aanmelden kan vanaf 9 februari via de KIVI-website www.kivi.nl/activiteiten.

Lees hier meer over het KIVI-jaarthema.