Maarten Steinbuch wint KIVI Academic Society Award

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs reikte op 18 maart 2015 tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan prof. dr. ir. Maarten Steinbuch, hoogleraar Systeem- en Regeltechniek aan de TU Eindhoven. Prof. Steinbuch won deze prijs vanwege de zeer aansprekende wijze waarop hij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij. De award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.
 

Maarten Steinbuch werd onderscheiden vanwege zijn bijdrage in maatschappelijk belangrijke technologische ontwikkelingen, de verbinding die hij weet te leggen tussen zijn universitaire onderzoek en projecten binnen en buiten de universiteit en de laagdrempelige en aansprekende wijze waarop hij kinderen, studenten, het bedrijfsleven en anderen hierin weet mee te nemen.

Tot de expertise van Steinbuch behoren smart mobility, het ontwikkelen van zorg- en operatierobots en duurzame energietechnologie, met name kernfusie. Steinbuch is wetenschappelijk directeur van het TU/e High Tech Systems Center, en van het Competentiecentrum voor High Tech Systemen van de 3TU Federatie. Ook is hij hoofd van de groep Control Systems Technology bij de faculteit Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven en de bedenker van de TU/e Bachelor, Master en PDEng opleidingen Automotive. Hij was voorzitter van de Stichting Techniekpromotie en is medeoprichter van MI-Partners BV en Mechatronics Academy BV. Diverse keren ontving hij de ‘Best-Teacher’ award. Bovendien heeft zijn onderzoeksgroep recent voor de tweede maal de excellentie status verkregen van een internationale wetenschappelijke commissie.

In aanmerking voor de KIVI Academic Society Award komen hoogleraren die zich onderscheiden door hun vermogen om op aansprekende wijze de verbinding tussen de wetenschap en de maatschappij te leggen. De award wordt vanaf 18 maart 2015 uitgereikt tijdens de Dag van de Ingenieur, die jaarlijks elke derde woensdag van de maand maart plaatsvindt.

Heb je nog een vraag voor prof. dr. ir. Maarten Steinbuch? Stel die hier!