Martin Baptist

Martin Baptist

Dr.ir. Martin Baptist (1972) is onderzoeker aan Wageningen University & Research. Hij studeerde in Wageningen af als ecoloog en promoveerde in Delft bij waterbouwkunde. Als eco-engineer combineert hij zijn technische en ecologische kennis om groene oplossingen voor de waterbouw te realiseren.

Lees hier het interview met Martin Baptist in De Ingenieur


 

Rolf Hut

Rolf Hut

Dr.ir. Rolf Hut (1980) is geofysisch onderzoeker aan de TU Delft. Hij is onder meer verbonden aan het eWaterCycle-project, dat als doel heeft een globaal systeem voor overstromingsvoorspelling op te zetten. Het snel in elkaar knutselen van experimentele opstellingen is zijn handelsmerk. Hij doceert de nieuwe cursus ‘Maken voor natuurkunde studenten’ en is erg actief als promotor van techniek.

Lees hier het interview met Rolf Hut in De Ingenieur


 

Rick Scholte

Rick Scholte

Dr.ir. Rick Scholte (1979) studeerde Elektrotechniek aan de Universiteit Twente. Na zijn promotie aan de TU Eindhoven richtte hij het bedrijf Sorama Sound Imaging op, waarvan hij momenteel directeur is. Zijn gepatenteerde methode om geluid driedimensionaal in beeld te brengen, helpt bij het verminderen van geluidsoverlast door industriële producten. Daarnaast is de methode in te zetten tegen agressie en criminaliteit in de gebouwde omgeving.

Lees hier het interview met Rick Scholte in De Ingenieur