Inspirerende Ingenieurs

Kom op zondag 8 oktober luisteren naar Inspirerende Ingenieurs. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) presenteert tijdens het Weekend van de Wetenschap ingenieurs die vertellen over de bijzondere projecten waar ze mee bezig zijn, waar ze hun inspiratie vandaan halen en wat ze ermee willen bereiken. Met dit evenement biedt KIVI bezoekers de gelegenheid om een kijkje te nemen in de ‘ingenieurskeuken’.

Zonder ingenieurs geen bestaan wordt wel eens gezegd. Ingenieurs leggen de verbinding tussen wetenschap en praktijk, zetten kennis om in al die artefacten die ons leven aangenamer maken. Van smartphones tot bruggen, van schoon drinkwater tot gps-satellieten. Wie zijn die ingenieurs, waar halen ze hun inspiratie vandaan, met wat voor nieuwe projecten zijn ze op dit moment bezig? Op deze vragen zullen de ingenieurs ingaan en hun verhaal doen.

Marijke Roskam, bekend van BNR Eyeopeners, BLT en Zakendoen Met, is de host van de bijeenkomst. Haar programma’s gingen over innovatie, ondernemerschap, economie, zorg, de arbeidsmarkt en de verhalen achter de headlines. Het publiek krijgt op 8 oktober ruimschoots de gelegenheid vragen te stellen en de aanwezige ingenieurs in een informele setting te spreken en nader kennis te maken.

Benieuwd naar de sprekers van de dag? Bekijk de lijst hier.

Groet en ontmoet is het motto van de dag!

 

Ben jij erbij?

Schrijf je in