Nieuwsbrief nr. 1 | 2018
 
KIVI en haar nieuwe ontwikkelingen

Beste lezer,


In deze eerste nieuwsbrief van het jaar wil ik u allen een sprankelend 2018 wensen! Het belooft voor KIVI en haar leden een mooi jaar te worden met binnenkort onder andere de introductie van onze Online Professional Development (OPD) Tool en een portal naar de bibliotheken van de technische universiteiten, te beginnen met de Technische Universiteit Delft. Ook hervatten we in 2018 ons jaarthema ‘circulaire economie’ en kijken we als KIVI hoe we professionals en management kunnen ondersteunen bij implementatie van opkomende technologieën en duurzaamheidsdoelstellingen. Voor bestuursleden en werkgroepen komt er een heuse KIVI-cloud ter beschikking om documenten te kunnen delen. Om op het nieuwe jaar te proosten nodig ik u van harte uit voor onze KIVI-nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 16 januari 2018 in Den Haag. Graag tot dan!




 Micaela dos Ramos, directeur KIVI

Wil jij reageren? Mail naar: opinie@kivi.nl 
 
 
Personal Branding
Deze workshop georganiseerd door de Afdeling Commercieel Ingenieur, op maandag 29 januari gaat over jouw unieke kwaliteiten, over jezelf profileren, over verkopen. Dat heet Personal Branding. Hierbij werk je aan jouw imago. Daarvoor moet je jezelf goed kennen en effectief kunnen presenteren. Deze workshop is voor iedereen die zichzelf beter op de kaart wil zetten: bijvoorbeeld ondernemers, net afgestudeerden en mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen. Ook wordt er een stappenplan besproken om te komen tot een helder zelfbeeld en hoe dit zelfbeeld effectief te presenteren aan jouw doelgroep, zodat er een positieve indruk bij de ander blijft hangen. Aanmelden? Klik hier.
         


Fast Track To Subsea Success


Royal IHC’s Hi-Traq features a unique self-levelling suspension system for the installation and burial of power cables. The award-winning Hi-Traq has been specifically designed to address the issues encountered on previous offshore cable lay projects where varying soil conditions have led to project delays. Hi-Traq features multiple tooling options that facilitate both jetting and mechanical cutting operations. Although specifically developed for the offshore renewables industry, challenging environmental design requirements have led to the production of a vehicle scalable to a range of activities across a myriad of subsea environments. In summer 2017, Royal IHC completed the build and test of the Hi-Traq M1600. To attend this lecture on Thursday January 18th, click here.
      
Workshop Corrosie en Onderhoud 
Op donderdag 25 januari ben je van harte welkom bij de Workshop Corrosie en onderhoud. De Afdeling Maintanance heeft samen met Standard Fasel en Bioclear-Microbial Analysis een interactieve middag samengesteld voor asset owners, engineers en stakeholders die corrosie willen voorkomen en begrijpen. Standard Fasel is een specialist op het gebied van o.a. ketelbouw en onderhoud. De corrosie-experts vertellen meer over hun ervaringen. Bioclear-Microbial Analysis heeft zich gespecialiseerd in microbiologische beïnvloede corrosie (MIC). Het is een relatief onbekend fenomeen bij eigenaren en engineers van installaties. Deze vorm van corrosie komt in de praktijk zeer veel voor en kan leiden tot zeer hoge corrosiesnelheden. Bijvoorbeeld in pijpleidingen, opslagtanks voor petroleum of bioproducten. Aanmelden? Klik hier.
   


Werving gecommitteerden werktuigbouwkunde voor De Haagse Hogeschool
Voor de opleiding werktuigbouwkunde van De Haagse Hogeschool, vestiging Delft, zijn wij op zoek naar KIVI-leden die willen optreden als extern deskundige (gecommitteerde) bij afstudeerzittingen. We zoeken mensen die vanuit hun praktijkervaring met een frisse blik willen meekijken in het afstudeerproces, in het bijzonder op de onderwerpen ontwerpen/construeren, duurzame energie, flexibele productie-automatisering of maintenance. De gecommitteerde heeft een belangrijke rol in de borging van het
proces en de bewaking van de kwaliteit van de afstudeerzitting en daarmee ook het eindniveau van de opleiding.
Lees verder
   
Praat mee over de circulaire economie
Van 15 tot en met 19 januari 2018 organiseert Nederland circulair! de Week van de Circulaire Economie. KIVI doet mee door in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen binnen het jaarthema circulaire economie op dinsdag 16 januari. Dit is ook in 2018 het KIVI-jaarthema. Na de meer exploratieve focus in 2017 zijn onze activiteiten in 2018 gericht op het praktisch realiseren van een circulaire economie. Hoe kan KIVI daar aan bijdragen? Aanmelden? Klik hier.
 
 
  
Welkom aan de nieuwe KIVI-leden van Yacht IT
Yacht IT en het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) hebben een nieuwe samenwerking waarbij Yacht IT professionals deelnemen aan het collectieve KIVI-lidmaatschap. Doel van de samenwerking is het delen van kennis op het gebied van big data, cyber security, internet of things en artificiële intelligentie, daarnaast kunnen de Yacht IT professionals gebruik maken van het KIVI-netwerk en faciliteiten. Ook speelt KIVI een rol in de advisering voor het Cyber Security Traineeship van Yacht en zullen er bijeenkomsten in het KIVI-0070Lab worden georganiseerd. Eerder al zijn de Yacht Engineering professionals KIVI-lid geworden, zij gaan in 2018 gebruik maken van de OPD-tool ter ondersteuning van hun professionele ontwikkeling. Namens het KIVI heten wij hen hartelijk welkom! 
Advertentie

Werken in Stad, samen met stad

Teamleider Voorbereiding Stadsingenieurs (v/m) 1 fte
De Stad verandert in rap tempo. Dat biedt uitdagingen en kansen. Werk jij mee aan de verdere ontwikkeling van Groningen?
Onder andere door het team Voorbereiding van Stadsingenieurs verder op weg te helpen met haar regierol. Als je dan ook nog 5 jaar relevante leidinggevende ervaring hebt, ben jij de collega die we zoeken.
Je gaat samen met 2 collega-teamleiders en een afdelingshoofd leidinggeven aan een afdeling met circa 75 betrokken en professionele collega’s.
Opleidingsniveau: HBO
Locatie: Ged. Zuiderdiep 98 te Groningen
Contactpersoon: Joost Visser, tel.nr. 06-52634429
Meer weten? Kijk op
www.noorderlink.nl
  
  
 



 
Klik hier voor activiteiten in de provincie:
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Activiteit Organisator Plaats
12 januari 2018  
Nieuwjaarsreceptie met presentatie Regio Zuid Best
 
13 januari 2018  
Jaap Kistemaker en uraniumverrijking Geschiedenis der Techniek Delft
 
15 januari 2018  
Soft skills training in oil & gas KIVI Den Haag
 
16 januari 2018  
Data Science and Sports Regio Oost Enschede
 
Praat mee over de circulaire economie KIVI Den Haag
 
KIVI-nieuwjaarsbijeenkomst 2018 KIVI Den Haag
 
Duurzame elektriciteitsopslag Kring Alkmaar Noordscharwoude
 
18 januari 2018  
Rendac Son/Ecoson (Darling Ingredients) Duurzame Technologie Son
 
Bezoek MARIN (vol) Defensie en Veiligheid Wageningen
 
Bosch Rexroth Boxtel Meet-, Regel- en Besturingstechnologie Boxtel
 
Fast Track To Subsea Success Offshore Techniek Sliedrecht
 
19 januari 2018  
KIVI Kerntechniek Nieuwjaarsvergadering Kerntechniek Den Haag
 
Nieuwjaarsbijeenkomst Regio Noord Regio Noord Veenhuizen
 
23 januari 2018  
Oosterscheldekering (vol) Regio Zeeland Vrouwenpolder
 
24 januari 2018  
Nieuwjaarbijeenkomst KIVI-EL en lezingen Elektrotechniek Utrecht
 
25 januari 2018  
Workshop Corrosie en Onderhoud Maintenance Utrecht
 
27 januari 2018  
Techniek Doemiddag bij Oyfo Regio Oost Hengelo
 
Nieuwjaarsbijeenkomst +
bezoek Paushuize (vol)
Regio Utrecht Utrecht

 
29 januari 2018    
Personal Branding Commercieel Ingenieur Den Haag
 
31 januari 2018  
Pal-V Liberty, de eerste vliegende auto Aerospace Engineering Den Haag
 
   
Bekijk hier alle externe activiteiten >
   
Volg ons:


Reageer      

Prinsessegracht 23  2514 AP Den Haag 
Postbus 30424  2500 GK Den Haag
Tel: 070 391 99 00 
info@kivi.nl  
www.kivi.nl