KIVI verwelkomt Incorporated en Chartered Engineers

Beste, (rel)
 
Februari is goed gestart voor de vereniging!
De KIVI-afdeling Chartered Engineering heeft weer aan een aantal ingenieurs de titel Chartered Engineer en Incorporated Engineer mogen toekennen. Deze titels bieden een structuur voor kennisuitwisseling en continue professionele ontwikkeling op diverse technische werkvelden en disciplines. Sleutelelementen hierbij zijn: reflectief leren, peer review en ontwikkeling van de kennis en ervaring van de ingenieur. Daarbij is dit kwaliteitsmerk voor topingenieurs, een uitgelezen kans voor excellente en toegewijde ingenieurs om zich te onderscheiden. 
 
Achter de schermen is er druk gewerkt aan het online archief van De Ingenieur, er staan dan ook al enkele jaargangen online (alleen voor leden). Meer info hierover vind je verderop in deze nieuwsbrief. Ook Stichting Studie- en Reisfonds gaat goed van start en heeft deze maand de eerste officiële uitreiking en dan zullen de eerste gelukkige studenten hun aangevraagde beurs ontvangen. Het doet ons goed om te merken dat zowel het online archief als de Stichting de Studie- en Reisfonds zo goed worden ontvangen binnen de vereniging. Dat maakt het een extra geslaagd lustrumcadeau!
 
Op 16 maart is het zover, dan wordt er bekendgemaakt wie Ingenieur van het Jaar 2022 is en er vandoor gaat met de Prins Friso Ingenieursprijs. Vanaf 16 februari kan men op een van de drie finalisten stemmen, voor de publiekswinnaar. Ga jij voor Sjoerd, Nikéh of toch Marijn?
Op onze website kan men dan stemmen en ook hun video’s bekijken.

Veel leesplezier!


 
Miguel Delcour, Directeur KIVI

ETF Information Night

Het KS-bestuur houdt de vaart er graag in en daarom organiseert het dit volgende evenement op woensdag 9 februari voor de Nederlandse, technische student: KIVI students - Engineer The Future (ETF). Het doel van het evenement ETF is om Nederlandse technische studenten van verschillende universiteiten en hogescholen samen te laten werken aan een technisch oplossing voor een huidig maatschappelijk probleem. Dit jaar ligt de focus op het verduurzamen van windturbinewieken. Het evenement krijgt een competitieve vorm; de oplossingen zullen worden gepresenteerd aan een vakjury en er zijn mooie prijzen te winnen. Daarnaast zal KS ook zorg dragen voor lezingen door professionals zodat de deelnemers hun kennis omtrent het onderwerp kunnen verbreden. Zie voorgaande link naar ETF voor de promo video. Het bestuur nodigt jullie graag uit is om o.a. de samenwerking praktisch voort te zetten en onze geplande evenementen voor technische studenten te introduceren. Aanmelden? Klik
hier.  
 

E-mobiliteit en Netcongestie

Het stroomnet barst op piekmomenten uit zijn voegen. Gemeenten en netbeheerders roepen de overheid zelfs al op om te stoppen met gunstige regelingen en subsidies voor zonnepanelen. Netcongestie ligt steeds vaker op de loer en brengt risico’s met zich mee: storingen, stroomtekorten en het niet meer kunnen realiseren van nieuwe aansluitingen. Om het elektriciteitsnet in evenwicht te houden, kan op lokaal niveau directioneel laden een oplossing bieden. Zero Emission | Ecomobiel organiseert om die reden op donderdag 10 februari een Mobility Meet-Up met als onderwerp ‘E-mobiliteit en netcongestie’. Onder leiding van mobiliteitsfanaat Rogier Elshout gaan vier deskundigen met elkaar in discussie over de mogelijkheden die Vehicle to Grid (V2G) kan bieden om tijdelijke pieken in ons stroomnet af te vlakken of op te vangen. Aanmelden? Klik hier


 
Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach

Wat wil ik met mijn loopbaan als ingenieur? Hoe bereid ik me voor op een online sollicitatiegesprek? Is werken in het buitenland wat voor mij? Waar moet ik als startende ondernemer allemaal op letten? Ik ben niet gelukkig in mijn huidige functie en overweeg een carrièreswitch, maar hoe maak ik hierin een goede keuze?
Denk dan eens aan een KIVI-ingenieurscoach! KIVI heeft circa 80 ingenieurscoaches die jou helpen bij het oplossen van vragen op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Een unieke service die onderdeel uitmaakt van het KIVI-lidmaatschap! Wil jij hier meer over weten, dan biedt KIVI nu de mogelijkheid vrijblijvend kennis te maken met een KIVI-ingenieurscoach in het maandelijkse (kosteloze) online spreekuur. Zo'n korte kennismaking is ook toegankelijk voor niet-leden.

Het eerstvolgende online spreekuur is op maandagavond 21 februari, vanaf 19.00 uur. Meld je uiterlijk donderdag 17 februari aan via ingenieurscoach@kivi.nl. Vermeld daarbij je naam, je e-mailadres en telefoonnummer. Je ontvangt dan van ons per e-mail een bevestiging van de afspraak met een persoonlijke link voor je online meeting met een KIVI-ingenieurscoach. Per avond is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de indeling van de gesprekken gebeurt op volgorde van aanmelding.
 

Stichting Studie- en Reisfonds eerste uitreiking 25 februari
 

Start hier jouw studiereis! Ben jij al een tijdje bezig om een stage- of afstudeerplek in het buitenland te regelen, maar is het lastig om die zelf te financieren? Stichting Studie- en Reisfonds kan je helpen! Je kunt je aanmelding voor de 1e ronde insturen tot vrijdag 25 februari. Neem de tijd om de informatie op de website goed door te lezen en bedenk goed hoe je met jouw ontwikkelde kennis ook anderen kunt helpen. Meteen weten hoe jij kans maakt op de Studie- en Reisbeurs? Klik hier. We nodigen nog alle studenten die lid zijn van KIVI uit voor de eerste aanmeldingsronde, deadline is 14 februari.

Tweede editie van Techni-Mat op 9 & 10 maart 2022

Op 9 & 10 maart 2022 vindt de tweede editie van Techni-Mat plaats in Kortrijk Xpo, België. Een nieuwe vakbeurs voor de infra en ruwbouw sector en focust op technieken en materialen.
Registreer nu voor een gratis bezoek via
www.techni-mat.eu
 
KIVI poll

Spooknetten vormen een gevaar voor zeeleven. Een nieuwe, slimme boei moet uitkomst bieden. De wereldzeeën liggen vol met losgeraakte visnetten en -lijnen. Dit is een ramp voor vissen en zeedieren die daarin verstrikt kunnen raken, stikken en overlijden. Sommige netten worden bewust op zee gedumpt, maar andere blijven door bijvoorbeeld een storm in zee achter. Het Farallon Smart Buoy System, ontwikkeld door de startup Blue Ocean Gear uit Silicon Valley, helpt vissers hun verloren visnetten op te sporen en te bergen.

Wat gebeurt er waneer de boei met net buiten zijn gebied is? 

 

Van Business Case naar Purpose Case in Technisch Beheer en Onderhoud (TBO)

De vakafdeling Asset Management & Maintenance organiseert in 2022 een reeks online sessies waarin aspecten worden behandeld op het gebied van technisch beheer en onderhoud (TBO) in gebouwen. De thema’s voor dit jaar zullen gericht zijn op “wat kan” en “wat moet”. Er wordt ingegaan op technische, sociale en maatschappelijke impact van relevante ontwikkelingen en naleving van Wet- en Regelgeving in TBO in gebouwen. De deelnemers zullen worden meegenomen in de mogelijkheden die een Purpose Case biedt en de verplichtingen die bijvoorbeeld in de RVB BOEI zijn omschreven.
Woensdag 16 februari zal het inhoudelijk deel van het webinar wordt ingevuld door Matthijs Bobeldijk, auteur van het boek “Impact”, en ontwikkelaar van de Purpose Case, een instrument om tot samenwerkingsbusinessmodellen te komen, waarbij ook de niet-financiële opbrengsten van de samenwerking meewegen. Aanmelden? Klik hier.          

Fueling the Future Summit

Een nieuw jaar, een nieuw begin! We trappen het nieuwe jaar af met de Fueling the Future Summit op donderdag 17 februari. Deze derde editie belooft een strategische conferentie op hoog niveau te worden over de waterstofeconomie die we op dit moment samen vormgeven. Leiders uit de hele waardeketen komen bij elkaar om te investeren in waterstof. De business kansen zijn groot. De potentie van waterstof is enorm, maar de uitdagingen ook. Laten we samen werken aan een waterstofindustrie voor Europa. Doe ook online mee en geniet van een volledige online ervaring, inclusief het ontmoeten van de andere deelnemers, een-op-een chatten en in gesprek gaan met de sprekers. Aanmelden? Klik hier.

CEAISI Café | Women in AI
 
Anyone interested in or working with AI is most welcome to join this online event Friday 11th Februari on International Day of Women in Science, hosted by Patricia Jaspers, Managing Director at EAISI. Researchers will give short presentations on multiple AI topics. The program offers plenty of time for questions and discussion. After registration you will receive a log-in link for MS Teams by email. To attend, click
here. 

Nieuwsgierig naar het online archief?
Je kan al een kijkje nemen (alleen voor leden) in het online archief van De Ingenieur. We zijn er bijna… de jaargangen 2010-2020 staan inmiddels online, volledig doorzoekbaar. Het archief is een cadeautje van KIVI aan onze leden en aan abonnees van De Ingenieur. Het archief is hier te vinden voor wie al even wil spieken.
Later dit voorjaar volgt de officiële opening. Houd daarvoor De Ingenieur en de KIVI-nieuwsbrief in de gaten.
 

KIVI-activiteitenkalender
  
8 februari
KIVI Innovation Drinks: Blockchain
Op- en overslag van droge bulkgoederen
 
9 februari
ETF Information Night
 
10 februari
E-mobiliteit en netcongestie
 
11 februari
EAISI Café | Women in AI

16 februari
E-Lunchsessie: Schaalbare energieopslag op zee! De missing link in de Energietransitie?
Chemie in de energietransitie
De stad van de toekomst is GROEN
Van Business Case naar Purpose Case in Technisch Beheer en Onderhoud (TBO)
 
17 februari
Energy Efficient Building Design for a tropical climate
Global Sea Mineral Resources - The Sustainability Paradox
Fueling the Future Summit
Science Café BRAINS: slim en zuinig
 
21 februari
Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach
 
25 februari
Young Professionals in de nucleaire sector
 
26 februari
De Indische Mijnspoorwegen

3 maart
Foiling future
 
4 maart
World Engineering Day 24hrs
 
5 maart
Prijsuitreiking Willem Wolffprijs in Medemblik


7 maart
Enduteq maakt productkwaliteit meetbaar

8 maart
CIGRE: Future Proof Grid Acceleration
 
 
9-10 maart
IDEMC: Design for Complexity
 
10 maart
Energietransitie: Wat gebeurt er eigenlijk op industrieterreinen?
Verduurzamen van mijn woning, hoe doe ik dat?
 
11 maart
Ship and World in Harmony


Doorlopende trainingen
Klik hier voor alle online trainingen van KIVI  Academy en partner Cisco

 

 
Facebook
Twitter
Website
YouTube
Instagram
Copyright ©  2022 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief