Nieuwe KIVI-community gelanceerd van en voor ingenieurs!

Beste lezer,  

Deze maand staat in het teken van zichtbaarheid. Voor zowel het ingenieursvak als voor KIVI als vereniging. Uiteraard is er in maart weer de Dag van de Ingenieur met de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs en wij reiken óók voor het eerst de KIVI Engineering Student Team Award uit aan het beste studententeam. Hiermee zetten we ingenieurs in het zonnetje en bieden wij hen een podium. Ook staan er online spreekuren gepland in maart met onze KIVI-ingenieurscoaches. Loop je tegen vragen aan op het gebied van je loopbaan en wil je sparren met een vakgenoot met ervaring. Schrijf je dan zeker in.
 
Mocht je aankomende twee weken in de auto zitten en langs een digitale reclamezuil rijden, dan is er een grote kans dat je KIVI ziet! Van 10 tot en met 17 maart komen er namelijk verschillende reclames voorbij van onze vereniging, hoe leuk is dat! Heb je een bijrijder bij je in de auto? Laat hem/haar dan zeker een fotootje nemen en tag #KIVI of mail ons. Samen zien we meer!
 
Last but not least zijn we zeer blij te mogen zeggen dat de KIVI-community geopend is voor alle leden! Het online platform voor de ambitieuze, nieuwsgierige ingenieur van vandaag. Wat het community platform van KIVI anders maakt dan alle andere bestaande platforms is dat het draait om techniek, om de ingenieurs en hun expertise. Kortom; de bedenkers en de makers. Het doel van deze community is het netwerk uit te breiden en vooral expertise te delen, actuele informatie te zoeken, nieuwe contacten op te doen en aan (gezamenlijke) technisch-maatschappelijke projecten te werken. Geef jouw netwerk én kennis een boost en sluit je direct aan bij de KIVI-community.
 
Mis niets en we zien jullie graag op de community site!
 
Veel leesplezier.
 
 

 

Miguel Delcour, Directeur KIVI

Schrijf je nu in voor de Dag van de Ingenieur 2022

De prestigieuze Prins Friso Ingenieursprijs wordt voor de achtste keer uitgereikt tijdens de online Dag van de Ingenieur op woensdag 16 maart. Met de prijs wil KIVI excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. De finalisten van 2022 zijn alle drie op een of andere manier met het water bezig. Ir. Marijn van Rooij, CTO bij Ocean Grazer, slaat energie op in de zee; ir. Nikéh Booister adviseert over waterveiligheid klimaatadaptie bij Sweco en dr. ir. Sjoerd Kerstens, Leading Professional Water bij Royal HaskoningDHV, ziet kansen in waterzuiveringsprocessen.

Tot en met 15 maart krijgt het publiek de gelegenheid te
stemmen op één van de drie finalisten, om zo tot een publiekswinnaar te komen. 

Oproep aan alle YKE’ers

Young KIVI Engineers (YKE) laat van je horen! We hebben binnenkort weer een hoop nieuwe activiteiten gepland samen met YKE’ers en samen met onze Europese collega-verenigingen waar we je graag van op de hoogte stellen. Daarom een oproep aan jullie: meld je aan voor onze afdelingsnieuwsbrief. Dit kun je gemakkelijk doen via je KIVI-profiel na inloggen op de KIVI-website. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de afdeling en loop je belangrijke informatie niet mis. We hebben onze mailing gebundeld naar een periodieke nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte, zonder dat je mailbox op springen staat. Volg ons ook via onze LinkedInpagina

  

Ben jij de ingenieur die het klimaatprobleem kan oplossen???

BATTLE OF THE FIELDS – welke sector brengt de grootste energiebesparing teweeg? In het kader van het thema van het 175-jarig bestaan van KIVI Engineering Continuous Transition willen we samen met leden van zoveel mogelijk verschillende afdelingen in 2 live workshops, begeleid door professionals, aan de slag om per sector (industrie, transport, infrastructuur, wonen en utiliteitsbouw) het beste idee uit te werken om de energietransitie te versnellen. 

Tijdens de eerste bijeenkomst over dit thema op donderdag 31 maart 2022, krijgen we eerst een inspirerende lezing door 
Ruud Veltenaar waardoor we uit onze comfort zone komen en vooral getriggerd worden om buiten de bekende paden te denken. We vormen teams, verdeeld over de verschillende aandachtsgebieden die je bij je opgave voor deze twee sessies hebt aangegeven, om een zo breed mogelijke aanpak van de verschillende velden mogelijk te maken.Lees meer… 

Verkiezing beste Protestslogan van 2021
 
Duizenden Nederlanders sloten zich in het afgelopen jaar aan bij protestbewegingen op straat en social media of via online petities. De Verkiezing van de beste Protestslogan is een initiatief om hier aandacht voor te vragen. Het Van Dale woord van 2021 is prikspijt. Welke slogan wordt dé Protestslogan van 2021? De Verkiezing draait om de vijf grootste protesten van 2021: Woonprotest, Black Lives Matter, Klimaatmars, Boerenprotest en Coronaprotest. Mensen kunnen tot en met 8 maart eenvoudig online stemmen én hun favoriete protestslogan delen. 

Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach

Loop jij met vragen als: Wat wil ik met mijn loopbaan als ingenieur? Hoe bereid ik me voor op een online sollicitatiegesprek? Is werken in het buitenland wat voor mij? Dan is een online spreekuur iets voor jou. Het vierde online spreekuur is op maandag 21 maart vanaf 19.00 uur. KIVI heeft circa 80 ingenieurscoaches die jou helpen bij het oplossen van vragen op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Een unieke service die onderdeel uitmaakt van het KIVI-lidmaatschap! Zo'n korte kennismaking is ook toegankelijk voor niet-leden. Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van de afspraak met een persoonlijke link voor je online meeting met een KIVI-ingenieurscoach. Aanmelden? Klik hier

 

KIVI 3D Printing Design Challenge

Na een mooie reeks van lezingen over 3D printen vanuit verschillende perspectieven (van medisch- tot maakindustrie), stond het al even op de planning om af te sluiten met een mooi slotevenement. Vanwege de zware coronamaatregelen is het eindevenement van de KIVI 3D Printing Design Challenge verplaatst naar maandag 11 april. Dat betekent goed nieuws voor degenen die er eerder niet aan toe waren gekomen, die kunnen nu tóch nog mee doen. Voor diegenen die hun ontwerp al hebben ingezonden, is er uiteraard een kans om aan het ontwerp te sleutelen. Dus, heb je een geweldig idee voor een ingenieursgadget, doe dan mee en schrijf je in.
Je hebt tot 31 maart om je ontwerp (opnieuw) in te zenden.


 

AI Implementation in Data Science and Urbanism


Are you curious about the developments in AI technologies and how to combine them with Data Science? Would you like to receive more insights and tips about how to apply AI in the industry and research projects? As KIVI International Engineers, we are thrilled to host you at the opening event on Thursday 24th of March, of our Innovation & AI series. Prof. dr. Jantien Stoter from TU Delft 3D Geoinformation Research Group will give a keynote speech about  AI 3D data and digitalisation in urban applications. And Landscape, a Dutch data science company from Leiden, will give an interactive presentation on doing AI projects and implementing AI in the right way in the industry. The event will be followed by networking drinks. To attend, click here

 
 

The IDE Design Master Class ‘Eco-system Innovation’In the second decennium of the 21st century the innovation game will change significantly: sustainability, participation, digitization, legislation and new competition are no longer abstract trends but have become very concrete opportunities to make a real difference. The IDE Design Master Class ‘Eco-system Innovation’ will be held in Delft on 6 and 7 April 2022. The Master Class is given by Erik Roscam Abbing. He is the director of Innovation Consultancy Livework and a frequent lecturer. Each master class is open to a limited number of participants in order to keep them as interactive as possible, increasing their learning impact and value. Please take this opportunity and register quickly for this master class; full details can be found here. You can register here

Funderingsdag 2022 - Duurzaam Funderen (Sustainable Piling)

Duurzaam(heid) is een breed maatschappelijk thema maar zeker relevant in en voor onze branche, het gaat over het waarom en hoe en wat wij funderen en bouwen in de toekomst en met wie wij dat doen etc. Actuele thema’s in de bouw op dit moment zijn o.a. de CO2 footprints van bedrijven, damwandconstructies, energiewinning, technieken, constructies en de uitstoot van ons materieel. En tevens welke energie wij gebruiken en hoe wij omgaan met andere grondstoffen zoals ijzer(erts), zand, grind, cement en hout.

Tijdens deze dag op donderdag 22 september zullen er presentaties worden gehouden waarin het thema vanuit zowel het ontwerp als de uitvoering van lopende en recent opgeleverde projecten wordt belicht. Ook zullen fabrikanten en gebruikers van materieel ons meenemen in de stand van de techniek op het gebied van reductie van emissies, alternatieve brandstoffen en energiebronnen.

Dit evenement valt samen met de 11th International Stress Wave Conference 2022 (SW2022) die van 20 t/m 23 september 2022 ook in De Doelen in Rotterdam gehouden zal worden en op vrijdag 23 september met een demonstratiedag op de Maasvlakte zal worden afgesloten. Meer informatie zal binnenkort volgen. 


 

KIVI zichtbaar 

Spot jij straks onder andere deze reclamezuil

                                         
                                               Advertentie 


Ontmoet topwerkgevers uit de technische sector tijdens de Virtuele Banenbeurs!

Wil jij jouw carrièrekansen in de technische sector ontdekken? Of kom je achter jouw verborgen talent? Tijdens De Virtuele Banenbeurs, een spetterende virtual experience op 7 april 2022, is alles mogelijk!

In de spectaculaire online omgeving van De Virtuele Banenbeurs leg je eenvoudig contact met de mooiste werkgevers in jouw sector. Denk daarbij aan namen als NS, Rijkswaterstaat en Renewi. Door middel van onze matchingstool koppelen we je bovendien aan bedrijven die bij jou passen. Dat doen we op basis van je hard skills én je normen en waarden. 

Maar dat is lang niet alles. Dit evenement is namelijk zóveel meer dan zomaar een banenbeurs. Hier vind je inspirerende sprekers die je alles vertellen over jouw carrièremogelijkheden, en kun je steengoede workshops volgen.

Wil jij ook in contact komen met bedrijven in de technische sector?
Meld je dan nu gratis aan voor de Virtuele Banenbeurs 2022!

KIVI-activiteitenkalender
  
8 maart
CIGRE: Future Proof Grid Acceleration
Waarom windenergie als het praktisch niets bijdraagt aan de energievoorziening en de negatieve effecten zo groot zijn?
 
9 maart
Jaarvergadering KIVI Regio Zeeland 2022
 
9-10 maart
IDEMC: Design for Complexity
Techni-Mat
 
10 maart
Energietransitie: Wat gebeurt er eigenlijk op industrieterreinen?
Verduurzamen van mijn woning, hoe doe ik dat?
 
11 maart
Ship and World in Harmony
Join the sneak preview of the European truck platooning project ENSEMBLE
 
15 maart 
Vernieuwing spoorbeveiliging in Sri Lanka - Wat maak je mee?

16 maart 
Dag van de Ingenieur
E-Lunchsessie: Inpassing duurzame energie op bedrijventerreinen, de oplossing voor de netcongestie?

17 maart
No Boundaries - From Naval Architect to CEO of BW Offshore
 
21 maart
KIVI Series of student teams: Solar Boat Twente
Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach
 
22 maart 
Ledenraad

23 maart
Invloed van CO2 op het klimaat
 
24 maart
AI in Urbanism and Industry Projects
 
25 maart
Nuclear Energy today and in the future
 
26 maart
VZKC In gesprek met Prof. Herman Wijffels over de energietransitie


28 maart 
Rondleiding Techmed Centre en Algemene Ledenvergadering


30 maart 
Nieuwjaarsbijeenkomst met aandacht voor ‘lokale’ energietransitie

Van plastic afval naar nieuwe chemische producten?

31 maart 
Ben jij de ingenieur die het klimaatprobleem kan oplossen??? (Dag 1)


Doorlopende trainingen
Klik hier voor alle online trainingen van KIVI  Academy en partner Cisco

 

 
Facebook
Twitter
Website
YouTube
Instagram
Copyright ©  2022 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |