Meer vraag naar Chartered en Incorporated Engineers 
 
Dat KIVI als enige in Nederland de titels Chartered en Incorporated Engineer mag toekennen aan ingenieurs, is iets waar wij erg trots op zijn. De internationaal erkende professionele titels zijn dan ook echt een kwaliteitsmerk voor topingenieurs. Het biedt een structuur voor professionele ontwikkeling en kennisuitwisseling tussen verschillende werkterreinen en disciplines van ingenieurs in verschillende stadia van hun loopbaan. Het leuke is dat wij merken dat de vraag naar de titels vanuit werkgevers toeneemt. Het is voor steeds meer organisaties van groot belang 'goed werkgeverschap' te tonen en hun werknemers aan de slag te laten gaan met het Chartership. Het onderscheidt hun werknemers niet alleen, het geeft ook een bewijs van hun vaardigheden als ingenieur. Daarnaast zien we ook dat organisaties deze vraag bij internationale aanbestedingen vaak krijgen. Hoe mooi is het dan om jouw gecharterde ingenieurs op deze internationale klussen te zetten!
Spreekt jou dit aan en wil jij hier meer over weten? Bekijk dan de vernieuwde brochure hier.

Veel leesplezier!

 

Miguel Delcour, Directeur KIVI

Waterbouwdag

Op donderdag 17 november zal weer de jaarlijkse Waterbouwdag gehouden worden in het Beatrixgebouw bij de Jaarbeurs in Utrecht. Dit evenement geeft een overzicht van de laatste ontwikkelingen en nieuwe projecten in de waterbouwsector. Voor waterbouwers uit Nederland en België dé gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten. Het is niet alleen een boeiende dag voor ervaren experts, maar ook voor jonge professionals en studenten. De waterbouw staat of valt bij goede samenwerking. Samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers, tussen kennisinstituten en uitvoerende partijen en met maatschappelijke partners. Maar ook tussen professionals vanuit verschillende disciplines en culturen.
 
Dus kom naar de Waterbouwdag en laten we het hebben over samenwerken in de sector. Wij zetten de eerste stap in de samenwerking met een externe co-host. De dagvoorzitters zijn dit jaar Stefan Aarninkhof en onze gastvoorzitter Annemieke Nijhof (directeur Deltares).
Sprekers die op het programma staan zijn onder andere Jacolien Eijer, Gijs van den Boomen, Marc Kruis en Bas van Bemmelen.

Voor meer informatie en het volledige programma: houd onze website in de gaten en registreer snel.
  Waterbouwdag – 17 November 2022.

                          

AI in medical imaging

KIVI International Engineers is looking forward to facilitate this event on Thursday November 3rd, for an interactive discussion about the current applications of Artificial Intelligence in medical imaging and how it would contribute to the future of healthcare. Artificial Intelligence has significant importance in medical imaging with the benefits of improved accuracy in identifying and acting on abnormalities, reduced workload and detection of the critical diseases. The speakers will share their valuable insights based on their innovative and international projects from the corresponding developments in the academy and industry. And to end the event well, there will be delicious drinks and snacks to connect with and inspire each other! Click here to attend.

Nomineer jij mee? 

Met de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs wil het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) excellente ingenieurs en hun werk een podium bieden. 


Ken je dé ingenieur die deze prestigieuze prijs verdient en zich duidelijk onderscheidt van anderen? Dan kun je haar of hem tot en met 29 november nominerenKijk voor de criteria en verdere informatie op: www.kivi.nl/dagvandeingenieur
 
KIVI Engineering Student Team Award
Voor de tweede keer zal ook de studentenprijs uitgereikt worden. De KIVI Engineering Student Team Award is een aanmoedigingsprijs voor studententeams en is door KIVI in het leven geroepen om de ingenieurs van morgen een boost geven, te tonen waar studenten in teamverband toe in staat zijn en een grotere bekendheid te bieden aan hun innovatieve projecten.  
Voor de KIVI Engineering Student Team Award komen studententeams in aanmerking die zich in hun project/werk onderscheiden in vier competenties: teamgeest, innovatiekracht, maatschappelijke impact en expertise.
 
Zet het team én hun universiteit of hogeschool op de kaart en nomineer het beste studententeam! 
Iedereen mag een team nomineren, mits het niet je eigen team is. 
 
De Prins Friso Ingenieursprijswinnaar en het winnende studentteam worden bekendgemaakt tijdens de Dag van de Ingenieur op woensdag 15 maart 2023. Kijk voor de criteria en verdere informatie op: www.kivi.nl/dagvandeingenieur 

LinkedIN of LinkedOUT?

Op woensdag 9 november zal Guy Strijbosch ons (interactief) meenemen in de wondere wereld van LinkedIn. Hoe kun je het praktisch gebruiken? Wat kun je ermee? Hoe ziet men mijn profiel? Slechts enkele van de vele vragen die deze avond ter sprake zullen komen. Ben je klaar voor waardevolle feedback, hier wil je bij zijn. Guy is LinkedIn expert, officieel Ambassadeur voor de Benelux, en op 9 november te gast bij KIVI. Volg zeker alvast zijn persoonlijke hashtag #LinkedInbyGuy.
Je kunt nooit minder leren. Aanmelden? Klik hier

KIVI poll

Dankzij een nieuwe methode van onderzoeksinstituut TNO kunnen de kunststofvezels uit windturbinebladen nu worden teruggewonnen. Dat scheelt zowel afval als CO2-uitstoot.
 
Wat was de reden dat turbinebladen tot dusver zo lastig te recyclen waren?

  1. De hoeveelheid is te veel
  2. Er waren geen oplossingen voor de hergebruik
  3. De bladen bestaan uit uit thermohardende composieten
  4. Geen idee

Kameleon Solar

De  KIVI-afdeling Duurzame Technologie heeft een meerjarige themareeks Gebouwde Omgeving en Zonne-energie opgezet, lopend vanaf 2014 t/m 2024 e.v. Omdat de technische en economische ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen, het toepassen ervan en in het bijzonder van PV-zonnepanelen hard gaan, is het tijd hierover weer eens bij te praten. Guust Verpaalen CEO van Kameleon Solar wil dit graag doen. Kameleon Solar is een Nederlandse ontwerper en producent van speciaal op maat ontworpen PV-zonnepanelen voor toepassingen waar standaardoplossingen ontoereikend zijn. Zij ontwerpen esthetische zonnepanelen voor professionele integraties in producten en in gebouwen, gevels, abri’s en nog veel meer. De meest recente ontwikkelingen en toepassingen worden gepresenteerd en getoond in de fabriek van Kameleon Solar. Ook de demontage van gebruikte zonnepanelen t.b.v. het hergebruik van de kostbare grondstoffen komt aan de orde. Aanmelden voor dit event op dinsdag 8 november? Klik hier.
 

Water-stof tot nadenken

KIVI organiseert op donderdag 24 november, samen met De Haagse Hogeschool het symposium "Water-stof tot nadenken". De energietransitie én het loskomen van aardgas, dat thema is actueler dan ooit! De vraag is: Wat kan de rol van waterstof als energiedrager daarin zijn? Wat zijn dan de mogelijkheden? Waar loop je tegenaan?

De sprekers nemen je mee in hun praktijk en oplossingen voor de diverse vraagstukken waar ze voor staan. Sander Mertens, lector Energy in Transition van De Haagse Hogeschool, zal tussen de presentaties aandacht besteden aan zijn KIVI-leerstoel en het hebben over systeemkeuzes. Er zijn namelijk meerdere wegen die naar Rome leiden. Nemen we wel de juiste weg, maken we wel de juiste systeemkeuzes? Moeten we blijven vasthouden aan waterstof voor zwaar vervoer en industrie, of is het handig om waterstof een rol te geven in de gebouwde omgeving? Met dit symposium willen we geïnteresseerden meegeven en laten zien dat er geweldige kansen liggen als we meer gaan systeemdenken. Aanmelden? Klik hier

Ocean Current Energy - een belofte van 700GW schone energie

Energie en energietransitie is al een lange tijd onderwerp van gesprek maar nu actueler dan ooit. Met de verduurzaming, stikstofcrisis, oorlogen en daarmee leveringszekerheid in het achterhoofd moet de mensheid op zoek naar nieuwe en betere vormen van energieopwekking. Het liefst ook nog voorspelbaar, betrouwbaar, met weinig impact en risico - en betaalbaar. Als je één stap verder kijkt dan de huidige vormen van energieopwekking en de kennis en kunde die de afgelopen decennia is opgedaan bij elkaar schuift dan is die mogelijkheid er. Het bedrijf Equinox Ocean Turbines, met als kartrekker de Delftse ingenieur Pieter de Haas, beoogt energie uit de grote oceaanstromingen te gaan halen. Dit zijn de zeestromingen langs de continenten die onze voorouders uit de zeevaart al kenden, met relatief lage snelheden die altijd dezelfde kant op stromen. Door de massa van het water is deze langzame stroming vergelijkbaar met een permanente onderwater-wind van orkaankracht. De lage snelheden zijn erg interessant omdat hier met betrekkelijk eenvoudige technieken kabels en ankers geplaatst kunnen worden. Maar om hier kosteneffectief energie uit te kunnen winnen moeten er wel speciale aanpassingen aan de turbines zelf gedaan worden. In deze lezing op donderdag 10 november, zal Pieter de Haas uit de doeken doen wat de Equinox turbines zo speciaal maakt en hoe het bedrijf, staand op de schouders van reuzen zoals DAMEN Shipyards, beoogt hier op een economische manier de derde vorm van hernieuwbare energie neer te gaan zetten. Aanmelden? Klik hier.


Innovation in Offshore Installation

In collaboration with Buccaneer Delft we host our next event “Innovation in Offshore installation” at their location in Delft. Be inspired by two innovative scale-ups and two experienced offshore companies. This event will combine Next Ocean and Heerema Engineering Solutions from Buccaneer Delft together with Huisman and DEME, for a combination of past experience and a look on what the future might bring for offshore installation. Buccaneer Delft is an accelerator for scale-ups in the energy and maritime industry. A place for the next generation entrepreneurs. A place where we innovate, connect and inspire. Do you want to attend this event on Thursday November 17th, click here

Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach

Loop jij met vragen als: Wat wil ik met mijn loopbaan als ingenieur? Hoe bereid ik me voor op een online sollicitatiegesprek? Is werken in het buitenland wat voor mij? Dan is een online spreekuur iets voor jou. Het online spreekuur is op maandag 21 november vanaf 19.00 uur. KIVI heeft circa 80 ingenieurscoaches die jou helpen bij het oplossen van vragen op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Een unieke service die onderdeel uitmaakt van het KIVI-lidmaatschap! Zo'n korte kennismaking is ook toegankelijk voor niet-leden. Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van de ​​ afspraak met een persoonlijke link voor je online meeting met een KIVI-ingenieurscoach. Per avond is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de indeling van de gesprekken gebeurt op volgorde van aanmelding. Aanmelden? Klik
hier.              


- vacature- 


DESIGN ENGINEER PHYSICS
Are you a professional with a broad interest in technology and product development in the physics domain? Are you looking for a challenging job in a multidisciplinary multinational R&D organisation? Then please apply now!


KIVI-activiteitenkalender
 
 
2 november
Circulaire proeftuin met klimaatadaptatie en -mitigatie
Configuratiemanagement in TBO
Storytelling by design
 
3 november
AI in medical imaging
Escalatiestructuur binnen KIVI
         
4 november
ALV / GMM Young KIVI Engineers 2022

7 november
Algemene Ledenvergadering RisicoBeheer en Techniek
Warmtepompen
 
8 november
Offshore Industry
ISPT Conference '22 - Let's talk about money  
Kameleon Solar  
Afdelingsvergadering Werktuigbouwkunde 2022
Stikstof beleid in Nederland gebaseerd op bijzondere ‘afrekenmethodiek’
 
9 november 
LinkedIN of LinkedOUT?

9-10 november
IDEMC: Visualization
 
10 november
Ocean Current Energy - een belofte van 700GW schone energie
Besturendag 2022
 
11 november
Women in Energy
Symposium Time proof Electricity grids by Power Quality improvement of Electric Vehicles (TEPQEV)

14 november  
Algemene Ledenvergadering Bouw- en Waterbouwkunde

15 november 
Fitness for Service in de praktijk

17 november
Waterbouwdag 2022
Nieuwe Sluis Terneuzen
Innovation in Offshore Installation
Remeha Apeldoorn

18 november 
Bezoek aan de afdeling Bouwkunde van de TU/e

21 november
Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach
 
23 november
Bezoek aan Agro Food (WUR)
 
24 november
Water-stof tot nadenken
 
25 november
Einstein Telescoop, R&D-lab ETpathfinder
 
29 november
LECTURES and DEBAT: The future of our climate

29-30 november 
European Industry & Energy Summit 2022
 
30 november
Engineering event Safety 2022

1 december 
IT-Infra and Telecom-infra event 2022Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank 

Doorlopende trainingen
Klik hier voor alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco

 
Facebook
Twitter
Website
YouTube
Instagram
Copyright ©  2022 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief