View this email in your browser
Het jaar van de 'revival' van de ingenieur.
 
Miguel DelcourHet begin van 2023 startte met een warm welkom. Terwijl de bloemen langzaam uit de grond komen, stonden wij zonder jas vuurwerk af te steken. Klimaateffect of niet, het was een mooie start van 2023. Ik wens alle ingenieurs (en niet-ingenieurs) een gezond en gelukkig 2023! Dat het maar een ingenieus jaar mag worden, het jaar van de ‘revival’ van de ingenieur.

Er is reden genoeg om trots te zijn om je ingenieur te mogen noemen, ik hoop dat het antwoord op de vraag: “Wat doe jij voor werk” begint met het antwoord: “ik ben ingenieur”, en pas daarna toelicht wat voor soort ingenieur, zodat men weet dat het zijn van ingenieur een professie is, een professie om trots op te zijn.

16 Januari heffen we met elkaar het glas op 2023, kom ook naar KIVI om als ingenieurs onder elkaar te bespreken wat we als ingenieurs in 2023 kunnen betekenen in de maatschappij. Meld je aub hier aan.
 
Bij de nieuwjaarsbijeenkomst kunnen we het natuurlijk niet laten, er staan dan ook al weer heel wat leuke bijeenkomsten op de planning. Hierbij een greep uit de reeds bekende bijeenkomsten van januari.
  • 13 januari: Aerospace Pubquiz
  • 18 januari: E Lunchwebinar: ‘IJZERsterke energietransitie met vuurwerk’
  • 19 januari: Mooring system advancements for Floating Offshore Wind
  • 20 januari: Finale event EUTech Award
  • 20 januari: ALV en symposium Nieuwe initiatieven kernfusie en kleine modulaire reactoren
  • 25 januari: Waterstof als energiedrager van de 21e eeuw
  • Save the date: 15 maart reikt KIVI weer de Prins Friso Ingenieursprijs uit.

Maar kijk vooral nog even hier om alle interessante bijeenkomsten ook te vinden.
 
Miguel Delcour, Directeur KIVI

13.01.2023 - 2nd Friday:  Netwerk(Nieuwjaars)borrel 

Elke tweede vrijdag van de maand is het zover: 2nd Friday. Hét VrijMiBo event voor Nederlandse ingenieurs. 

Een vast recept, met steeds nieuwe mensen. We zijn welkom in het prachtige gebouw van het Mikrocentrum in Veldhoven.

Om het ijs te breken trappen we de avond af met een lezing door techneut of bedrijfseigenaar. Zij delen hun succesen en blunders, hun strategie en ervaring. Genoeg materiaal om te bespreken tijdens de netwerk(Nieuwjaars)borrel op vrijdag 13 januari dus!

2nd Friday wordt georganiseerd in samenwerking met het Mikrocentrum.

Wil jij zelf eens op ons 2nd Friday podium staan om anderen te inspireren of heb je een idee voor een interessante spreker? Stuur dan een mail naar yke@kivi.nl.

Voor meer informatie, klik hier >>
 

13.01.2023 -  Aerospace PubQuiz 2023

The yearly Aerospace PubQuiz is coming up soon! After two digital editions, we are very happy to welcome you physically at stadscafé Barbaar in Delft on January 13th. As per the tradition, Jacco Hoekstra - former Dean of the Aerospace Engineering faculty at the TU Delft will be our quizmaster. 

Gather your fellow Aerospace enthusiast and sign up as a team (max. 4 persons) or individually. For those signing up individually, if you want we will assist you to form a team together with other subscribers. Please note that if you are signing up for an entire team, only one of you has to register.

Just like last year, this year all participants will be competing for the Aviation Pubquiz Cup!

More information, click here >>

16.01.2023 - Nieuwjaarsbijeenkomst KIVI

16.01.2023 - Nieuwjaarsbijeenkomst KIVI

Graag nodigen wij je van harte uit voor de traditionele KIVI-nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 16 januari in het KIVI-gebouw om met jou terug te kijken op 2022 en te toosten op 2023.

Programma

16.30 uur          Ontvangst met welkomstdrankje
17.00 uur          Nieuwjaarstoespraak door Jacolien Eijer-de Jong, KIVI-president
17.30 uur          Borrel: proosten op 2023!
18.30 uur          Afsluiting

Voor meer informatie, klik hier >>

18.01.2023 - E Lunchwebinar: ‘IJZERsterke energietransitie met vuurwerk’


Deze jaarwisseling werd weer veel vuurwerk afgestoken in Nederland. Maar wist je dat dit vuurwerk ook de oplossing kan zijn voor seizoensopslag van duurzame energie?

Op de Technische Universiteit Eindhoven, onder leiding van professoren Philip de Goey en Niels Deen, wordt namelijk het gebruik van ijzerpoeder (hoofdbestanddeel van sterretjes) als energiedrager onderzocht. IJzer in poedervorm bevat ongeveer twee keer zoveel energie als steenkool en kan mogelijk, met kleine aanpassingen, verbrand worden in bestaande kolencentrales.

In deze online lunchlezing op woensdag 18 januari zal Conrad Hessels van de Technische Universiteit Eindhoven jouw in ongeveer 45 minuten “verlichten” over de beloftes die ijzerpoeder voor de Energietransitie in petto heeft!
 
Voor meer informatie, klik hier >>

19.01.2023 -  Mooring system advancements for Floating Offshore Wind

15.12.2022 -  Offshore Wind Farm development in the Netherlands

As the development of Floating Offshore Wind Farms (FOWF) is picking up, so is the requirement to develop cost effective mooring designs. Mooring and anchoring systems are an important aspect of the floating wind farms and a large number of mooring lines may be required over the next decades to keep the floating wind turbines on station.

In this lecture on Thursday January 19th, the total mooring equipment solution provider Vryhof has put together a FOWF moorings session with the contributions from major mooring equipment manufacturers. Vryhof, Lankhorst Offshore, Vicinay, and GN Rope Fittings will present their latest design developments and insights on how the supply chain can be made ready for an increasing demand from the floating wind industry.

More information? Click here>>


 

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, klik hier >>

20.01.2023 - Finale-event EUTech Award

Het doel van de EUTech is jongeren motiveren om voor een technisch beroep of een technische vervolgopleiding te kiezen. Het programma wordt bij Euregionale scholen uitgetest in een competitievorm - de “EUTech Award” Op vrijdag 20 januari wordt hiervoor de finale georganiseerd.

Je krijgt uitleg over de opzet van de EUTech Award en je ziet de finalisten aan de ontwikkelde workshops werken. Als locatie is gekozen voor het VISTA-College. Het VISTA-College is een zeer moderne en breed opgezette MBO-opleiding. Je krijgt een rondleiding op twee locaties zijnde de locatie Sittard en de locatie op vliegveld Beek. Voor vervoer zal er een bus worden ingezet.

Voor meer informatie, klik hier >>

20.02.2023 - Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach

Loop jij met vragen als: Wat wil ik met mijn loopbaan als ingenieur? Hoe bereid ik me voor op een online sollicitatiegesprek? Is werken in het buitenland wat voor mij? Dan is een online spreekuur iets voor jou. Het online spreekuur is op maandag 20 februari vanaf 19.00 uur. KIVI heeft circa 80 ingenieurscoaches die jou helpen bij het oplossen van vragen op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Een unieke service die onderdeel uitmaakt van het KIVI-lidmaatschap! Zo'n korte kennismaking is ook toegankelijk voor niet-leden. Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van de ​​ afspraak met een persoonlijke link voor je online meeting met een KIVI-ingenieurscoach. Per avond is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de indeling van de gesprekken gebeurt op volgorde van aanmelding.       

Aanmelden, klik hier >>
                        19.12 Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach

20.01.2023 - ALV en symposium Nieuwe initiatieven kernfusie en kleine modulaire reactoren

Op vrijdag 20 januari houdt KIVI afdeling Nucleaire Technologie (KIVI NT) haar jaarlijkse algemene ledenvergadering met daaraan gekoppeld een symposium over nieuwe initiatieven kernfusie en kleine modulaire reactoren.

Sprekers zijn:
LIVE: Rob Strijland (Prodegy, CAN; C-job, NL) "Transporteerbare en drijvende SMR centrale"

REMOTE: Alex Creely (Commonwealth Fusion Systems, USA) "Fusion Energy  Startups"

Voor meer informatie, klik hier >>

21-23 March - Conference on Foundation Decarbonization and Re-use

21-23 March Conference on Foundation Decarbonization and Re-use

We are happy to announce that the official conference website is live, and here all kinds of information regarding the conference (like the preliminary program, keynote speakers and sponsor possibilities). can be found.

The conference will provide a very important forum for companies to showcase their latest technologies, products and services related to the decarbonization and re-use of foundations.
There are various levels of support and a variety of promotional solutions for all budgets that provide  the opportunity to showcase an organization to all the participants.

The registration for the conference will open next week.     

More information can be found here >>
                          


- vacature- 

Maintenance Engineer

Werktuigbouwkunde, pneumatiek, hydrauliek, mechatronica, meet- en regeltechniek; dat is waar jij je mee bezighoudt als maintenance engineer bij Stadler. De verhouding in de werkzaamheden is ongeveer 50% werktuigbouwkunde en 50% elektrotechniek.

Wij noemen de functie intern RAMS Engineer. RAMS staat voor Reliability, Availability, Maintainability en Safety.
Solliciteer nu >>

KIVI-activiteitenkalender

12 januari 
Nieuwjaarsbijeenkomst Oost

13 januari
2nd Friday

13 januari
Aerospace PubQuiz 2023
 
16 januari
Nieuwjaarsbijeenkomst KIVI

16 januari
NEW YEAR, NEW NVI BOARD
 
17 januari
Een warmtepomp in bestaande bouw

18 januari
E-Lunch webinar: ‘IJZERsterke energietransitie met vuurwerk’

18 januari
PicoMonitor - innovatietraject DIC 2020

19 januari
Mooring system advancements for Floating Offshore Wind

20 januari
Finale event EUTech Award

20 januari
ALV en symposium Nieuwe initiatieven kernfusie en kleine modulaire reactoren

25 januari
Waterstof als energiedrager van de 21e eeuw

25 januari
Ervaringen met Wateroverlast / ALV / Nieuwjaarsborrel

26 januari
Saman Groep Zierikzee

28 januari
Historische penetratie van general purpose technologies

31 januari
Van een Raakvlak ontwerp naar een Integraal ontwerp

31 januari
'Robuuste ICT-dienstverlening in de praktijk met risico gebaseerde (moderne) toegang'

Vacaturebank  Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Klik hier voor alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
Facebook
Twitter
Website
YouTube
Instagram
Copyright ©  2022 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief