De jeugd heeft de toekomst
 
Miguel DelcourAfgelopen week was KIVI betrokken bij een aantal mooie events met maatschappelijk relevantie.
 
Tijdens het Kooy symposium op 12 april gingen we in op nieuwe, nog onbekende en ongekende mogelijkheden van gaming voor defensie en de technologische ontwikkelingen daarachter. Een volgeboekt, succesvol symposium, georganiseerd door onze vakafdeling Defensie en Veiligheid (DV), met veel interessante sprekers en workshops en de uitreiking van de Prof. Kooy Prijs aan Ir. Eva Wisse.

Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat opende de dag met een presentatie over de kansen van Serious Gaming voor het ministerie van Defensie. Jan Wind, stuwende kracht achter de afdeling DV, ontving tijdens het symposium de welverdiende benoeming 'Lid van Verdienste' van zijn afdeling.
 
De vijf finalisten van de KIVI Voertuigtechniek Best Student Team Award 2023 presenteerden tijdens de aftrap van de Automotive Week op 16 april hun innovaties aan een deskundige jury met prominenten uit de automotive sector. Team InMotion won met hun technologie rondom snelladen de award, een mooi geldbedrag en eeuwige roem.

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers kwam langs om de winnaars persoonlijk te feliciteren en liet zich graag informeren over de winnende innovatie van team InMotion: de Next Generation Battery Pack, waarmee een laadtijd van 12 minuten terug kan worden gebracht naar slechts een paar minuten. Een mooie, door KIVI georganiseerde competitie die de kennis en kunde laat zien die deze studenten toevoegen aan automotive onderzoek en de industrie. Lees hier meer over de finale. . Geïnteresseerd in elektrisch rijden en duurzaam laden? Lees dan hieronder over de masterclass ‘Slim laden van auto tot truck’.
 
Gijs Lankveld en Gaby Wullink vertegenwoordigden KIVI op de Techniek Carrièrebeurs, onderdeel van de Nationale Carrièrebeurs op 14 en 15 april. Zij informeerden het jonge publiek over wat KIVI nu en later in hun carrière voor hun kan betekenen. Celina van den Bank, voorzitter van de Young KIVI Engineers verzorgde op beide dagen de succesvolle workshop “Dream big: ontdek jouw roeping in de techniek tijdens een reis langs de grootste technisch-maatschappelijke uitdagingen”. Een goed bezochte workshop om jongeren te helpen bij hun oriëntatie op een toekomst in de techniek!

Kijk ook nog even hier voor een overzicht van alle interessante bijeenkomsten.

Miguel Delcour, Directeur KIVI

26.04.2023 ElaadNL: Masterclass ‘Slim laden van auto tot truck’

ElaadNL is het kennis- en innovatiecentrum op het gebied van slimme laadinfrastructuur in Nederland.

Door hun onderlinge betrokkenheid via ElaadNL bereiden de netbeheerders zich voor op een toekomst met elektrisch rijden en duurzaam laden.

In 2020 zijn de oplaadpunten van EVnetNL overgedragen aan PARKnCHARGE. ElaadNL zette de funderingsinspanningen voort om onderzoek uit te breiden en innovatie te stimuleren op het gebied van slim laden en het gebruik van duurzame energie voor elektrische voertuigen. Op 8 juni 2022 heeft onze Koning officieel het Elaad Testlab geopend.

Hier kunnen naast personenauto’s ook grotere en zwaardere elektrische voertuigen, zoals bussen en vrachtwagens en hun laadinfrastructuur worden getest.

In dit hybride event op woensdag 26 april krijg je te horen wat de rol van Kennis- en innovatiecentrum ElaadNL is en welke onderzoeken er o.a. lopen in het nieuwe testlab.

Laat je bijpraten over de mogelijkheden voor Smart Charging: elektrische voertuigen slim en duurzaam opladen.
Sprekers zijn: Onoph Caron (Directeur Stichting ElaadNL), Thijs van Wijk (Manager Testlab), Rutger de Croon (Manager Marktontwikkeling ElaadNL) en Arjan Wargers (Manager Innovatie ElaadNL).

Meer informatie, klik hier >>

Voor de klas staanMocht je nieuwsgierig zijn naar een rol als (hybride) docent, dan bieden op dit moment twee hogescholen de mogelijkheid om daar eens aan te snuffelen.

Zowel de Hogeschool van Utrecht (20 april) als Saxion (25 mei, Enschede) bieden meeloopdagen aan. Dat is een dag, of beter gezegd een ochtend, waarop je over de schouder van een techniekdocent kan meekijken naar hoe het onderwijs gestalte wordt gegeven. En dus naar of dit iets voor jou is.

Meer informatie kan je vinden op https://www.werkenbijhogescholen.nl/meeloopdagen/. Hier kan je je ook aanmelden voor de meeloopdag.
 

16.05.2023 - Seminar Innovaties in Mobiliteit en VerkeersveiligheidKIVI afdeling Verkeer en Vervoer en KIVI Regio Gelderland organiseren gezamenlijk een seminar Innovaties in Mobiliteit en Verkeersveiligheid op dinsdag 16 mei a.s. bij Royal Haskoning DHV in Amersfoort en nodigen je hiervoor graag uit.

Programma opzet:
Scope:

  • Blik op de toekomst als rode lijn. De context van de Mobiliteitstransitie waar we in zitten, de behoefte aan innovaties daarin. Wat zijn mogelijke effecten van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op de verkeersveiligheid.
  • Vertrekpunt: wat is het probleem, in termen van de maatschappelijke opgave(n), kostenbesparingen etc.
  • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze ontwikkelingen bijdragen aan een verbetering van de verkeersveiligheid
  • Hoe kunnen we eventuele risico’s die zich voor kunnen doen, tijdig detecteren en beheersen/compenseren
  • Welke verschillen zien we tussen stedelijk gebied en de regio’s buiten de Randstad, in het kader van mobiliteitsdiensten voor bereikbaarheid landelijke gebied en consequenties daarvan voor de  verkeersveiligheid
  • Van welke innovaties/ontwikkelingen verwachten we dat ze de verkeersveiligheid intrinsiek kunnen verbeteren, en hoe kunnen we die ontwikkelingen versnellen

Meer informatie, klik hier >>

10.05.2023 Hoe software het oncologiezorgpad innoveert

Graag nodigen wij jullie uit voor een bijeenkomst op woensdag 10 mei a.s. Ingrid Mijling (UT Alumna, nu COO Services & Solutions Delivery Leader, Precision Diagnosis Solutions bij Philips) zal voor NVI-leden en andere technische vrouwen een presentatie geven met de titel 'Hoe software het oncologiezorgpad innoveert'. Naast het inhoudelijke zal zij ook een inkijkje geven in haar carrière!

Wij hopen van harte om jullie weer te ontmoeten in Eindhoven, en neem gerust een collega of vriendin mee. Zo kunnen we samen (net)werken aan meer vrouwen in de technische wereld, en elkaar inspireren!

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Fontys Hogeschool, Instituut Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek en de Open Universiteit faculteit Bètawetenschappen.

Voor meer informatie, klik hier >>

08.06.2023 Congres Bouwen in Water in samenwerking met het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Zie de foto hieronder voor Cornelis Berkhout in actie!

De organisatie van het congres Bouwen in Water en het KIVI, o.a. Kust,- Waterbouw en aanverwant, hebben besloten met dit unieke congres een nauwe samenwerking aan te gaan. Deze samenwerking biedt grote voordelen voor de kwaliteit van het evenement alsmede een aantrekkelijke korting voor KIVI-leden.

Reserveer tijdig!
Met deze samenwerking, die overigens ook al bestaat voor de leden van de Vereniging van Waterbouwers, het BAAK Consortium en een gerichte promotiecampagne vanuit de organisatie, wordt een breed professioneel bezoek verwacht vanuit het bedrijfsleven, de overheid en instanties.

Meer informatie, bekijk hier het programma >>

 

KIVI Kring Caribbean Curaçao officieel van start gegaan!

Tijdens een geslaagde bijeenkomst met ruim 20 enthousiaste deelnemers is op 6 april de KIVI Kring Caribbean Curaçao officieel van start gegaan

Het hoofddoel van de KIVI Kring Caribbean Curaçao is het verhogen van de levensstandaard op de eilanden door middel van duurzame technologieën, waarbij mens, natuur en milieu optimaal worden beschermd. Het is belangrijk om te weten dat de integriteit van de ingenieur hierin centraal zal staan. Hiervoor wordt de KIVI-etnische code gebruikt.

Bestuurslid Richenel Bulbaai, decaan Faculty of Engineering van University of Curaçao, hield een presentatie met informatie over KIVI en de voordelen van het lidmaatschap. Tevens werden de plannen voor 2023 gepresenteerd. De presentatie van Richenel is te downloaden via deze link

Mevrouw Rubiele Lampe was aanwezig namens het bestuur van KIVI Kring Caribbean Aruba, zij heeft waardevolle inzichten en ervaringen met ons gedeeld. De Kring op Aruba is van start gegaan in 2021 en draait inmiddels op volle toeren. Tijdens de bijeenkomsten kunnen ingenieurs van Curaçao, Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden kennis en ervaring uitwisselen. Er worden op regelmatige basis conferenties, webinars en excursies georganiseerd.

Het bestuur van KIVI Kring Caribbean Curaçao bestaat uit: dr. ir. Richenel Bulbaai MBA, ing. Mairondy Bodak, ing. Andrizelly Koeyers en ing. Jason Smit MBA.

De eerstvolgende activiteit is een webinar ON WINDFARMS, ON- AND OFFSHORE op donderdag 20 april a.s.

09.05.2023 - TU Delft: All Energy Day 2023

On Tuesday, May 9th, 2023, the eleventh edition of All Energy Day will take place. The Netherlands’ largest energy event organised by students is aimed to stimulate new generations of students to use their knowledge and inventiveness and be part of the solution for a sustainable future.

The event will be opened by an inspiring key-note speaker, followed by workshops, lunch lectures, and a pitch competition in which start-ups present their ideas for a sustainable future. During the coffee breaks, lunch, and drinks, you can explore our exhibition floor where you can connect with various companies that have a crucial role in the energy transition. In addition to that, we provide a special track in which students can participate who are looking for an internship or a job. The track offers a great opportunity for one-on-one interaction with a company that suits your interests. Moreover, the entire day will be led by a well-known top speaker.

The theme of All Energy Day 2023 reads: “Dare to Lead”. The energy transition has entered a new phase in which a lot of new technology is available to make this transition happen. However, the bottleneck is often the implementation of these ideas. To make this change, we need leadership, progression, and the courage to make the step into the unknown. 

More information, click here >>

22.06.2023 Waterstof Event Nederland

Zie de foto hieronder voor Cornelis Berkhout in actie!

De Nederlandse overheid ziet een belangrijke rol voor waterstof. Waar staan we eigenlijk met het beleid en wetgeving rondom waterstof? Hoe gaat de verdere uitrol van infrastructuur verlopen? En zijn er genoeg middelen om waterstof succesvol te implementeren? Kom naar het Waterstof Event Nederland op 22 juni 2023!

Drie hoofdsectoren van waterstof komen samen. De focus zal worden gelegd op het gebruik van waterstof voor de industrie, mobiliteit en vastgoed. Waarom? Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit diverse ketens bij elkaar om te verbinden.

Bevlogen topsprekers als Gijs Postma, Ministerie EZK en Francine Kiewiet de Jonge-Lulofs, Staatstoezicht op de Mijnen maar ook sprekers van bedrijven als Enexis, Tata Steel, TotalEnergies, TKI, Air Liquide, Vopak, Remeha en nog veel meer zullen jou inspireren en verrassen.

Schrijf je in op www.waterstofevent.nl o.v.v. KIVI 150 om gebruik te maken van maar liefst € 150 korting!
 

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, klik hier >>


- vacature- 

DIRECTEUR

Van der Ende Valve Services, opgericht in 1965, is een trots familiebedrijf waar sinds 1991 de tweede generatie aan het roer staat. Van der Ende Valve Services is specialist in het reviseren & leveren van regelkleppen, veiligheden en afsluiters.

Met een team van ruim 45 specialisten werken ze voor uiteenlopende opdrachtgevers in de chemie, petrochemie, offshore, food, papier, pulp en energiesector.

De DGA is voornemens om op termijn afstand te nemen van het dagelijks bestuur, hiermee komt de betrokken rol vacant van:

Directeur
- Met oog voor de continuïteit en het DNA van de organisatie -

Solliciteer nu >>

KIVI-activiteitenkalender

19 april
Design Automation & Embedded Systems Event (D&E) 2023

19 april
IDEMC: Creative Facilitation

19 april
Presentatietechnieken voor Ingenieurs

19 april
Bezoek aan de 'Studieverzameling EWI' en de 'Control Room of the Future' at TU Delft

20 april
WEBINAR ON WINDFARMS, ON- AND OFFSHORE

20 april
UPPS Symposium Perfect Fit

20 april
NXP Company visit showing its newest products

20 april
Techcafé | Artificial Intelligence | Mikrocentrum.

20 april
Quayside tour and presentation at Huisman Equipment

20 april
Haagsche KIVI Kring

21 april
Smashing Matter

21 april
Ontbijtsessie | ontdek de kracht van AI en ChatGPT als brug tussen techniek en commercie

21 april
TenneT: Vernieuwing 380kV Hoogspanningstation Maasbracht

22 april
Adriën Huët en de Waterlocomotief

24 april
Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach

25 april
The web reimagined: Solid

26 april
ElaadNL: Masterclass ‘Slim laden van auto tot truck’

28 april
Tennet: Vernieuwing 380kV Hoogspanningstation Maasbracht

01 mei
Luier Recycling bij ARN: een innovatieve circulaire oplossing

09 mei
TU Delft: All Energy Day 2023

09 mei
Woningfabriek Heerenveen

09 mei
Bezoek aan de gesloten plantenkas, een toppunt van duurzaamheid

10 mei
Hoe software het oncologiezorgpad innoveert

11 mei
Aspiration is inspirating

11 t/m 14 mei
EYE Conference

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Klik hier voor alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
Facebook
Twitter
Website
YouTube
Instagram
Copyright ©  2023 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief