Podcasts Chartered Engineering

KIVI heeft een aantal podcasts gemaakt om de titel Chartered Engineer/Incorporated Engineer te verhelderen, een beeld te geven van het behalen van de titel en de waarde ervan. In de podcasts vertellen Chartered Engineers uit verschillende werkvelden en met verschillende achtergronden uit eigen ervaring.

In de eerste aflevering spreken we met Frank de Ruiter. Hij is Managing Director bij INTAMIN, dat attracties verkoopt aan pretparken, en behaalde in 2017 zijn certificaat. Hij legt uit wat Chartered Engineering inhoud en wat de waarde ervan voor hem en INTAMIN is.

In de tweede aflevering spreken we met Rinze Geertsma. Rinze is docent bij de Nederlandse Defensie Academie in Den Helder waar hij boeiend over verteld én zit in het bestuur van de charterschip commissie waar hij over de begeleiding van de chartership-kandidaten gaat. Hij geeft enkele interessante voorbeelden van vragen die de kandidaten voorgelegd kunnen krijgen. Tevens schets hij een beeld van de internationale erkenning van de titel.

In de derde aflevering gaan we in gesprek met Navin Sewberath Misser. Hij werkt bij de Hogeschool Utrecht als opleidingsmanager Engineering waarbij hij het aanspreekpunt is voor veel studenten en docenten. Chartered/Incorporated Engineering gaat ook over leren. Blijvend leren. En dat kunnen aantonen. Na het behalen van je diploma sta je immers niet stil.

In de vierde aflevering spreken we met Adrian  Aparaschivei. Adrian komt van oorsprong uit Roemenië maar is verhuisd naar Nederland en is hier zijn eigen startup begonnen genaamd Apara. Adrian vindt het grote pluspunt van Chartered Engineering dat je erkenning krijgt van je ervaring, wat je kan, bijvoorbeeld je leadershipskills. Bovendien heeft het hem in contact gebracht met veel mensen en dat is voor hem als ondernemer een voordeel. Mensen met de titel CE laten zien dat ze bezig zijn met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en als werkgever neem je dat mee bij de beoordeling van mensen. Daarnaast begeleidt Adrian vanuit de chartershipcommissie kandidaten CE. Wat is daarbij belangrijk?

In de vijfde aflevering spreken we met Jos van Dam & Jelmer Jacobs van TWD en hebben nu beide hun Chartered Engineering certificaat behaald. Voor hen is het kader, de structuur die Chartered Engineering biedt bij je ontwikkeling belangrijk. Dat gebruiken ze in hun bedrijf. Ze merken dat een Chartered Engineering titel in het VK en Australië echt een must is. Door hun personeel op te leiden kunnen ze in de gehele wereld terecht.

Beluister onze podcasts die je meer ins- en outs van het chartership geven door onze CE-ers die spreken uit eigen ervaring. Er zullen in totaal 5 podcasts worden geplaatst die elk een bepaald aspect van het chartership bespreken:

  1. Het traject dat je doorloopt om CE-er te worden.
  2. De  invulling van het mentorschap bij het CE-traject
  3. Wat heb je aan CE hebt in het onderwijs
  4. Wat je kan met CE bij het thema Duurzaamheid en als ondernemer
  5. Het belang van CE in het kader van de kwaliteit en veiligheid in je werk.

Het Chartership biedt een structuur voor professionele ontwikkeling en kennisuitwisseling tussen verschillende werkterreinen en disciplines van ingenieurs. Sleutelbegrippen zijn reflecterend leren, peer review, visieontwikkeling, kennis, kunde en ervaring.
De nieuwe Chartered of Incorporated Engineer wordt opgenomen in het Chartered Engineer Register van KIVI. Hij/zij krijgt een certificaat ter erkenning van hun prestaties en mogen de professionele en internationaal erkende titel CEng of IEng gebruiken.

Alle Chartered en Incorporated Engineers kandidaten krijgen een mentor toegewezen en worden begeleid door ons toegewijde Chartership-team om te helpen en te adviseren in alle fasen van het Chartership-proces.

Wordt zelf topingenieur en gun jezelf (en anderen) inzicht in eigen kunnen en een titel die daarbij hoort. Klik hier voor de informatiefolder.