Podcasts Chartered Engineering

KIVI heeft een aantal podcasts gemaakt om de titel Chartered Engineer/Incorporated Engineer te verhelderen, een beeld te geven van het behalen van de titel en de waarde ervan. In de podcasts vertellen Chartered Engineers uit verschillende werkvelden en met verschillende achtergronden uit eigen ervaring.

In de eerste aflevering spreken we met Frank de Ruiter. Hij is Managing Director bij INTAMIN, dat attracties verkoopt aan pretparken, en behaalde in 2017 zijn certificaat. Hij legt uit wat Chartered Engineering inhoud en wat de waarde ervan voor hem en INTAMIN is.

In de tweede aflevering spreken we met Rinze Geertsma. Rinze is docent bij de Nederlandse Defensie Academie in Den Helder waar hij boeiend over verteld én zit in het bestuur van de charterschip commissie waar hij over de begeleiding van de chartership-kandidaten gaat. Hij geeft enkele interessante voorbeelden van vragen die de kandidaten voorgelegd kunnen krijgen. Tevens schets hij een beeld van de internationale erkenning van de titel.

In de derde aflevering ga ik in gesprek met Navin Sewberath Misser. Hij werkt bij de hogeschool van Utrecht als opleidingsmanager Engineering waarbij hij het aanspreekpunt is voor veel studenten en docenten. Chartered/Incorporated Engineering gaat ook over leren. Blijvend leren. En dat kunnen aantonen. Na het behalen van je diploma sta je immers niet stil.

Beluister onze podcasts die je meer ins- en outs van het chartership geven door onze CE-ers die spreken uit eigen ervaring. Er zullen in totaal 5 podcasts worden geplaatst die elk een bepaald aspect van het chartership bespreken:

  1. Het traject dat je doorloopt om CE-er te worden.
  2. De  invulling van het mentorschap bij het CE-traject
  3. Wat heb je aan CE hebt in het onderwijs
  4. Wat je kan met CE bij het thema Duurzaamheid en als ondernemer
  5. Het belang van CE in het kader van de kwaliteit en veiligheid in je werk.

Het Chartership biedt een structuur voor professionele ontwikkeling en kennisuitwisseling tussen verschillende werkterreinen en disciplines van ingenieurs. Sleutelbegrippen zijn reflecterend leren, peer review, visieontwikkeling, kennis, kunde en ervaring.
De nieuwe Chartered of Incorporated Engineer wordt opgenomen in het Chartered Engineer Register van KIVI. Hij/zij krijgt een certificaat ter erkenning van hun prestaties en mogen de professionele en internationaal erkende titel CEng of IEng gebruiken.

Alle Chartered en Incorporated Engineers kandidaten krijgen een mentor toegewezen en worden begeleid door ons toegewijde Chartership-team om te helpen en te adviseren in alle fasen van het Chartership-proces.

Wordt zelf topingenieur en gun jezelf (en anderen) inzicht in eigen kunnen en een titel die daarbij hoort. Klik hier voor de informatiefolder.