Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland. KIVI biedt haar leden communities voor vakspecifieke kennis, een platform voor het adresseren van maatschappelijke uitdagingen en de mogelijkheid voor het profileren van jezelf en het geven van richting aan je loopbaan. Ingenieurs zetten zich maximaal in om de kwaliteit van leven in onze samenleving te verbeteren met hun onmisbare kennis en technologische oplossingen voor maatschappelijke problemen, KIVI helpt hen daarbij. Alle ingenieursdisciplines zijn vertegenwoordigd binnen KIVI.

Organisatie

KIVI biedt een inspirerende omgeving voor ingenieurs. De kern van wat wij delen als diverse beroepsgroep is onze fascinatie voor ingenieurswetenschappen en ons geloof dat wij middels de ingenieurswetenschappen een betere wereld maken. Veel KIVI-leden zijn actief bij de vereniging, in een bestuursfunctie, als coach of vertegenwoordigen KIVI extern. Een heldere structuur en governance zorgt voor het optimaal functioneren van de vereniging en het optimaal faciliteren van onze ingenieurs in hun carrière ontwikkeling.

Hoofdbestuur Ledenraad Bureau

Afdelingen

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is een vereniging, opgebouwd uit ruim 60 afdelingen. Vakafdelingen vormen een platform rondom vakinhoudelijke thema's. Regionale afdelingen zijn verspreid over het hele land en brengen ingenieurs in dezelfde regio met elkaar in contact. Kringen zijn ook regionaal georiënteerd en hebben een multidisciplinaire maatschappelijke basis. Jonge ingenieurs tot en met 35 jaar vinden extra ondersteuning in Young KIVI Engineers.

  • Vakafdelingen
  • Regionale afdelingen
  • Kringen
  • Young KIVI Engineers
Kijk hier voor al onze afdelingen

Lidmaatschap

Een groep van ruim 20.000 hoogopgeleide ingenieurs uit uiteenlopende vakgebieden, op diverse carriere niveaus. KIVI biedt Nederlands grootste platform van mede ingenieurs. Vakgenoten die je direct online kunt raadplegen via het digitale ledenboek. KIVI-leden die op kunnen treden als sparringpartner, coach of als vraagbaak.

  • Inhoudelijk up-to-date blijven via de vakafdelingen
  • Een netwerk van 20.000 collega's via vakafdelingen en evenementen
  • Internationaal erkende certificering: CEng en IEng
  • Kortingen op vakbladen, cursussen en trainingen
  • Gratis abonnement op De Ingenieur
  • Raadpleeg KIVI-ingenieurscoaches
Meer over het KIVI-lidmaatschap Meer over het collectief KIVI-lidmaatschap voor werkgevers

Ledenkortingen

Wanneer je lid bent van KIVI, profiteer je van het grootste ingenieursnetwerk van Nederland. Daarnaast kun je gebruik maken van ons brede dienstenaanbod: loopbaancoaches, cursussen, vakliteratuur en verzekeringen.

Al deze producten en diensten kunnen je helpen bij de uitoefening van jouw beroep.

Korting op opleidingen Korting op boeken en publicaties Korting op verzekeringen De leukste techniekmusea (geen korting van toepassing) Korting op vakbladen RVOI

Historie van de vereniging

De vereniging werd opgericht op 31 augustus 1847 door drie ingenieurs, onder bescherming van ZKH Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk, Prins van Oranje. Een jaar later ontving de vereniging al het predikaat ‘koninklijk’ van koning Willem II. Beschermvrouwe is H.M. Prinses Beatrix. Sindsdien heeft het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) een respectabele staat van dienst opgebouwd met initiatieven en activiteiten van velerlei aard en omvang. Belangrijke momenten in de geschiedenis van het KIVI in vogelvlucht:

Meer over de historie van KIVI
Koningin Beatrix en Prins Klaus