Wie kent ze niet, de flitsende personeelsreclames voor Defensie: ‘Geschikt V Ongeschikt X’, ‘Eén team één taak’ en ‘Je moet het maar kunnen’ ….  Ondanks alle beloften over prachtig en maatschappelijk relevant werk, de wereld zien, kameraadschap en werken met hoogwaardige en geavanceerde techniek, blijft het personeelstekort enorm. Onregelmatig werken in de avonden, weekenden, in het buitenland en onder gevaarlijke omstandigheden wordt steeds minder populair.

Waar liggen de oplossingen die bijdragen aan een lagere personeelsbehoefte? En waar ligt de rol van de techniek in deze. Hoe ver zijn we al in werken op afstand, de inzet van robots en de toepassing kunstmatige intelligentie? En waar levert dit de meeste winst op? Bij inzet van manschappen of juist in ondersteunende taken? Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n personeelsarme krijgsmacht?

Tijdens het komende Kooy symposium kijken we - IN AANGEPASTE VORM IVM CORONA, ZIE HIERONDER - naar de problemen van het personeelstekort. We bespreken hoe technologie een bijdrage kan leveren aan de realisatie van een personeelsarme krijgsmacht zónder de aandacht te verliezen voor mens en de oorspronkelijke taak. Waar staat defensie op dit moment, wat is het beleid en de visie van sectoren met gelijksoortige problemen en met welke technologieën uit het Nederlandse bedrijfsleven kunnen we nu al het verschil maken? Ook kijken we naar de mogelijkheden van Europese samenwerking.

UPDATE CORONACRISIS

Helaas is het toch (nog) niet mogelijk om met coronatesten het Kooy symposium 2021 op de vertrouwde locatie in Stroe te organiseren. Daarom wordt het symposium op een aangepaste manier online gehouden.

Op 3 juni van 09:30-11:30 is er een online talkshow vanuit het KIVI gebouw met de presentaties uit het ‘setting the scene’ blok.
Onverwachte ontwikkelingen voorbehouden zullen daaraan deelnemen:

De andere presentaties worden opgedeeld in een serie korte Kooy symposium webinars die na de zomervakantie van start gaan. U ontvangt hiervoor later uitnodigingen.

De tentoonstelling en workshops vervallen.

Mensen die zich reeds hebben ingeschreven en betaald hebben voor het buffet krijgen op zo kort mogelijke termijn hun geld terug gestort.

We hopen op betere tijden en zien u graag volgend jaar weer in Stroe. Reserveer woensdag 13 april 2022 alvast in uw agenda.